Myšlenkové pochody Bohuslava Sobotky z říše ČSSD (1)

17. 09. 2014 9:56:00
V roce 1995 obhájil k získání titulu Mgr. diplomovou práci na téma: Vývoj sociální demokracie v českých zemích. 20 let žije ve virtuálním světě rodné strany a běžné starosti občanů vlastně vůbec ani nezná...

Lhaní a podvod neplnění volebních slibů není pro

naše politiky trestné, a tak si mohou pro účely svého

prospěchu dělat z voličů určitou dobu legraci. Jen je

otázkou, jak asi dlouho?! Občané proto musí nyní

laskavě chápat, že Sobotkova vláda rozhodně není

spolkem dobrovolníků s výkonem čestných funkcí zdarma. Značně zchudlí politikové ČSSD nespěchali do vlády po osmi letech v opozici proto, aby po volbách snad začali plnit sliby, ale bez velké námahy a zvláštních osobních znalostí penězi státu hlavně svoje soukromé bankovní účty. Jaké nebezpečí za nesplnění slibů premiérovi hrozí, zatím neví... Poučným varováním před vizí Sobotkovy černé budoucnosti - kdy v předvolebních slibech jde všechno a po volbách téměř nic - by mohlo být počínání jeho předchůdce (tvrdého aparátčíka strany), který na svoje plané sliby za pár let nakonec dojel.

Kdo si ještě vzpomene proč nám vlastně tak krátce (od 25.4.2005 do 4.9.2006) vládla vláda Jiřího Paroubka?? Po bytové aféře a demisi premiéra Grosse se do čela vlády a ČSSD dostal právě Paroubek a jeho úkolem nebylo nic jiného než - přivést zemi v červnu 2006 k předčasným volbám. I když se sám ve volební kampani "Rozhodl nám vládnout" - "buldozer" Paroubek (mimo jiné známý násilným rozehnáním festivalu "Czech Tec" a pro dehonestaci své osoby asi největším počtem podaných trestních oznámení), ve volbách s heslem ČSSD "Jistoty a prosperita" neuspěl a premiérem další nové vlády se stal Topolánek (ODS).

Když se z Paroubkova slibu 13. důchodů vyklubalo jen 200 Kč navíc a když slib zrušení poplatku u lékaře, se kterým vyhrál krajské volby roku 2008, stále splněn nebyl, jeho celá důvěryhodnost šla k ledu. Od jeho několika dost nečekaných setkání s létajícími syrovými vejci v roce 2009 na dalších slibovacích předvolebních akcích, kráčela slibná kariéra "jájínka" Paroubka těžce dolů! Po odchodu z ČSSD v roce 2010, kdy se ve Sněmovně jako nezařazený odmítl vzdát mandátu poslance, se po uchopení NS(-LEV21) nejenže už nestal poslancem a ani premiérem, ale nestal se ani hejtmanem a ani europoslancem. Za všechno ovšem samozřejmě nemůže nikdo jiný než všichni ti značně neodpovědní a neukáznění voliči, kteří pro splnění všech jeho slibů dali Paroubkovi pokaždé tak zoufale málo hlasů...!

Jaké úkoly chtěla Paroubkova vláda řešit, popisuje Program ČSSD schválený 32. sjezdem v březnu 2005 - v počtu 99 stran je volně ke stažení v archivu na <www.cssd.cz/program/> Zdůrazňuje nutnost vytváření účinných nástrojů k tomu, aby bylo možné už konečně lépe "poručit větru a dešti", čímž Program připomíná sci-fi román. Když o finančně náročných vládních zákonech odmítla opozice ve Sněmovně jednat, Paroubek chtěl hlasovat s Marťany. Z nereálného programu jeho vlády se nakonec celkem nic moc nesplnilo a ČSSD zůstala od září 2006 bezmála 8 let v opozici...!

"Programové prohlášení" nynější vlády Bohuslava Sobotky <www.vlada.cz> je z 90 procent programem ČSSD a připomíná další sci-fi román, neboť z velké části bylo opsáno právě ze starších programů ČSSD. Kdo žije jako Sobotka a jeho spolustraníci pouze ve virtuálním světě programů ČSSD, vidí běžný život a celý svět absolutně jinak! Svou představu důstojného života pro voliče, nám Sobotka právě předvedl. Podle přísloví "Z cizího krev neteče" a aby nemusel utratit ani korunu, nařídil zaměstnavatelům (bez ohledu na následky!), zvýšení minimální mzdy o 7 stovek hrubého.

Po inspekci ministerstev na začátku srpna premiér sebevědomě prohlásil, že volební sliby vláda plní (čímž asi myslel tehdy právě dokonaný dokonalý paskvil návrhu Služebního zákona pro odpolitizování státní správy, připomínající pohádku "Chytrá horákyně"). Nesprovodí-li zákon ze světa prezident Zeman, zbývá otázka, zda tak stejně, jako je se zněním zákona spokojen Sobotka, bude spokojená také EU.

Podle nečekaného převrácení tohoto zákona o 180 stupňů je možné usoudit, jak asi budou vypadat pro fungující stát všechny slíbené zákony další (aby logicky doplnily řadu absurdních českých zákonů vzniklých za posledních 20 let). Protože Sobotka zatím nemá v plánu na žádném z nich nic změnit, jsou zřejmě plně v souladu s idejemi ČSSD. Pro dokonalé vytváření trvalé atmosféry zmatků, budou pro Sobotkův stále nefungující stát ještě další 3 roky pro existenci koaliční vlády dokonce i naprosto nezbytné.

Foto u perexu a článku: repro z iDnes a časopisu Respekt č. 31/14.

Autor: Petr Šindelář | středa 17.9.2014 9:56 | karma článku: 22.29 | přečteno: 730x

Další články blogera

Petr Šindelář

Jurečka bez změn v zákonech a ústavě touží zvýšit zaměstnanost!

Na pomoc si vzal počítače a na výběr vzdělávacích kurzů zavedl e-shop. Nárok na dávky chce ztížit a zájem o práci na venkově naopak zvýšit. Premiér ale tvrdí, že 2 miliardy korun ve prospěch venkova nevydá a státní rozpočet...

18.3.2024 v 9:52 | Karma článku: 14.35 | Přečteno: 285 | Diskuse

Petr Šindelář

Zahájení běžného provozu rychlovlaků v Česku nikdo nezná!

Trasu Brno-Praha může ujet za slabou hodinu, i když se stále neví kudy pojede? A nebo, jak často bude kolik souprav jezdit za týden a za kolik korun? Dalších otázek na téma rychlovlaky je hodně, a většina z nich musí zůstat bez...

4.3.2024 v 9:52 | Karma článku: 15.82 | Přečteno: 276 | Diskuse

Petr Šindelář

Velká a pěkně přechválená důchodová reforma Fialovy vlády (počtvrté)

Obě státní cestovní kanceláře České republiky Úřad vlády a Poslanecká sněmovna pořádají pro vyvolené zájezdy do ciziny o 106. Vyvolení prý přivážejí pro občany z ciziny neznámé metody práce a přizpůsobují je stylu života u nás...

20.2.2024 v 9:52 | Karma článku: 26.75 | Přečteno: 564 | Diskuse

Petr Šindelář

HokusPokus "Spolu dáme Česko dohromady" pořád nějak nefunguje

a připomíná hru Letadlo. Až návrhy vlády, jak se budou lidem na venkově otevírat prodejny potravin, ordinace lékařů, lékárny, pošty a jak bude lepší doprava a bydlení, začnou procházet Sněmovnou, nezůstane tam kámen na kameni...

6.2.2024 v 9:52 | Karma článku: 28.91 | Přečteno: 584 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 16.21 | Přečteno: 166 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 15.37 | Přečteno: 420 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 14.33 | Přečteno: 377 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.68 | Přečteno: 246 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.95 | Přečteno: 666 | Diskuse
Počet článků 320 Celková karma 18.80 Průměrná čtenost 1161

Moje články s často zcela nezbytnou dávkou ironie jsou o věcech a událostech ze života kolem nás a nejen z jižní Moravy.  V minulosti jsem profesně působil v oborech reklamní grafiky a vědecké ilustrace. Nejsem členem žádné politické strany a ani hnutí - a protože je pokládám za zbytečné, od roku 2016 nechodím k žádným volbám. Podle osobní zkušenosti se řídím heslem: "Všechno zlé je k něčemu dobré". Nyní jsem důchodce (ročník 1949, Blíženec). 

 

 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...