Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kilokrok

31. 7. 2011 11:51
Nestydíte se?

Vážený pane!

Po přečtení Vašeho článku mám dojem, že jste z jiného světa nebo snad planety. Právě naopak, zastupitele volíme, aby za nás řešili věci, směřující k lepšímu žití! Aby nám vytvořili prostředí pro žádoucí rozvoj osobností, odborníků, živnostníků a tvorby chtivých lidí a nikoliv rozkrádačů a parazitů, kteří náš stát v současnosti doslova dojí. 

Právě naopak, rekvalifikace v současné době jsou výsměchem všem odborníkům, kteří byli díky hloupým, účelovým rozhodnutím diskriminování. Dokonce jsou kurzy, které během 120 hodin za 10 000,-Kč vyškolí projektanty-architekty (bez titulu), kde během měsíce a asi celkově 5-ti dnů vyškolí finanční poradce, likvidátory poj.události. Dále Vás přeškolí na další řemesla a nejhorší je , že ani nemusíte nastoupit do odborné firmy. V mnohých případech Vám dají rovnou živnostenský list.

Cožpak jste slepý? Nevidíte, jak se zhoršila kvalita služeb, prodávaného zboží také z dovozu atd., atd. ...

Kde se bere ve Vás jistota, že ten v b.pl.je lékař

0 0
možnosti

Lesní sběř

30. 7. 2011 13:48
Postarat se o občany

Dobře - říkáte tedy, že stát není, narozdíl od minulého režimu, povinen řádně se starat se o své občany. Dejme tomu. Dokážete ale stejně přesvědčivě vysvětlit, proč tedy neplatíme adekvátně nižší daně, jestliže státu oproti minulému režimu ubylo povinností a starostí?

-

Tímto způsobem se záhy dostaneme do stádia, kdy stát nebude vůči občanům povinen vůbec ničím, a občané mu za to budou odevzdávat sto procent příjmů. ;-)

0 0
možnosti

petrph

30. 7. 2011 12:03
a za minulého režimu to snad fungovalo??

Kde jste k tomu proboha přišel?Můžete mi sdělit jak měl komunistický režim  zajišťovat svým občanům práci???Odpověď je nijak, občan si jí musel shánět stejně jako dneska úplně sám..:-)

0 0
možnosti

Lesní sběř

30. 7. 2011 13:54
Re: a za minulého režimu to snad fungovalo??

Ale bylo to přecejen podstatně snazší. Sehnat práci do půl hodiny "procházkou" od bydliště nebyl problém. Stále někde někoho sháněli.

-

Už jen taková blbost, jako že prakticky každý dům měl vlastního domovníka a každý středně velký podnik vlastní výtopnu, vlastní úsek údržby, vlastní jídelnu a vlastní vrátné, zatímco dnes domovníci vymřeli, teplo jde rourou z teplárny, na údržbu se volá servis placený od výjezdu, jídlo vozí gastroservis z centralizované vývařovny a vrátnice mají obšancované protekční bezpečnostní agentury, se kterými uzavřel bývalý ředitel smlouvu na třicet let bezprostředně před odchodem do penze. :-P

0 0
možnosti

pyjonýr z tup 009 - 4

30. 7. 2011 11:55
Někteří lidé by si měli své ehm,myšlenky, nechat pro sebe.

0 0
možnosti

zpetak

30. 7. 2011 11:47
Dodatek.

Vam se to ideologuje.Kdyz uz jste v duchodu.Co jste ideologoval pred dvaceti lety? Byl jste "mlcici vetsina", ktera se nechala dobrovolne "ideologicky vydirat". Zadny hrdina urcite. Tak proc najednou dnes ta ideologie?Proc chcete sve spoluobcany vydirat pomoci " zlodejskych politiku"? Svou zivotni cestu mate z dvou tretin za sebou.Ohlidnete se za sebou. Co vidite? Straspytelsky zivot za komunistickeho socialismu a v poslednich letech diky Vam Cesko je hospodarsky a politicky na urovni kde je. Je to take Vase prace pane Sindelari. Vase prace. A to diky Vasi volbe pred  a dnes. Tak kusujte. Kusujte jako ja. Jsem take Vase generace.A tak kusuji.

0 0
možnosti

zpetak

30. 7. 2011 11:40
Ale pane

Sindelari.No, tak......

0 0
možnosti

skeptický

30. 7. 2011 11:23
Problémem jsou nezaměstnatelní a šedá ekonomika

Nemalá část nezměstnaných pobírá jen sociální dávky. Buď 6 měsíční dobu podpory již vyčerpali, nebo na podporu nemají nárok - propuštění za hrubé porušení pracovních povinností apod. a lidé, kteří nikdy od ukončení ZŠ nic nedělali. Právě z oněch dvou skupin se rekrutují pracovníci v šedé ekonomice.

Zamezit tomuto jevu je velmi obtížné, mimo jiné i pro křik extremistů, kteří veřejně prospěšné práce nazývají pracemi nucenými (mnohé podobné výlevy bylo možno číst i v blozích na iDnes) a ohánějí se Listinou lidských práv. Bohužel se ona proklamace plná nevymahatelných "nároků" vůbec nezabývá i povinnostmi, která na sebe každý bere člen společnosti.

Jen pro upřesnění - do skupiny nezaměstnaných, kteří musí mít pracovní povinnosti nepočítám osoby, kterým jejich zdravotní stav skutečně nedovolí pracovat a oprávněně pobírají sociální dávky ve formě invalidního důchodu, taktéž poživatelů starobního důchodu

0 0
možnosti

eltanin

30. 7. 2011 11:51
Re: Problémem jsou nezaměstnatelní a šedá ekonomika

Já jsem člověk, který je velmi hrdý na to, že nemusí pobírat invalidní důchod, ale že je schopný pracovat na plný úvazek. Přesto mám ve své zdravotní kartě pár zajímavých diagnóz a když se udělají průniky toho, jaká zaměstnání se v těchto případech ze zdravotních důvodů doporučují, vyjde zhruba tohle: Lehké administrativní práce, žádné směny, žádný stres, možnost odpočívat při únavě - proto by byla nejlepší práce, kterou je možné vykonávat doma. A teď otázka - když se náhodou dostanu na ten ÚP, hnal byste mě do těch veřejně prospěšných prací nebo byste mi dal výjimku? ;-)

0 0
možnosti

Obludni_K

30. 7. 2011 9:19
Stát není kojná ani školka

a proto od všech kdo mají tu drzost živit se prací dře čím dál větší daně, přesně v duchu výroku "To máte za to vy hlupáci, že pracujete!"

2 0
možnosti

jiruna

30. 7. 2011 9:31
Re: Stát není kojná ani školka

Právě proto, že nezanedbatelná část lidí je přesvědčena, že stát se musí postarat o lidi, kteří nemají základní pracovní návyky, musí ti, kteří pracují platit daně, sociální a zdravotní, aby uživili všechny  přirostlé k cecku státu. A to nemluvím o různých výzkumných ústavech sociálních pracovnících a dalších t.zv. pracujících, kteří jen státní peníze rozhazují. Kdysi jsem pracoval v organizaci, která měla pobočku v Pardubicích, kde byla plánovaná stráta 5 mil. ročně. Kdyby se pracovníkům posílali peníze poštou, 3 mil. by se ušetřily. Mám pocit, že takových organizací, placených ze státních, tedy našich peněz je tu stále dost.

0 0
možnosti

dlz25

30. 7. 2011 9:18
Černobílé vidění světa

Pokud jste v důchodu, tak tedy máte asi více než 60 let. Proto nerozumím tomu, proč se chováte jako nějaký patnáctiletý puberťák, který o životě neví vůbec nic a svět vidí černobíle. Já jsem přesvědčen o tom, že většina lidí na ÚP pracovat chce, jenom nemá kde. A ne každý má buňky na podnikání. A dneska už každý ví, že ÚP vám místo nenajde. To si musíte najít sám. A stát je tu od toho, aby vhodnou politikou lákal podnikatele, a vytvářel pracovní místa. Protože, čím méně bude nezaměstnaných, tím bude méně úředníků, kteří tam jsou stejně k ničemu.

A mimochodem, vy jste důchodce, tudíž asi od státu chcete důchod, nebo ne? Aspoň podle Vaší logiky.

0 0
možnosti

skeptický

30. 7. 2011 11:30
Re: Černobílé vidění světa

Jenže přijmout nového zaměstnance je sázka do loterie, zejména pro komplikované procedury spojené s propouštěním a tam, kde si zaměstnanci vytvořili odborovou organizaci je propuštění skoro nemožné.

Skutečnost, že někdo starobní důchodce ho přece nijak nediskvalifikuje v komentování dění ve společnosti.

0 0
možnosti

eltanin

30. 7. 2011 9:02
Hm

"Nepracovat není trestný čin a nezaměstnaný není příživník, který parazituje na vymoženostech státu..." Tak to je zajímavé, protože teď je docela v módě se na nezaměstnané dívat tak trochu opovržlivě (dokonce i Vy ten tón ve svém článku máte) a dokonce se teď přišlo s nápadem, je za to, co není trestným činem ani příživnictvím "odměňovat" přidělením na stejné práce, jako jsou přidělováni pachatelé lehčích rošťáren.  Takže sprejer a nezaměstnaný budou bok po boku natírat zeď, ale bacha na to, nezaměstnaný to nedělá za trest, on to dělá radostí nad svou situací. ;-)

2 0
možnosti

skeptický

30. 7. 2011 13:24
Re: Hm

Jenže, tady jde o lidi, kteří jsou v evidenci ÚP i více než 10 let, přesto, že jim zdravotní stav pracovat umožňuje. Tedy ani tito nezaměstnaní si nesmí přivydělat na veřejně prospěšných pracech?

0 0
možnosti
  • Počet článků 322
  • Celková karma 21,05
  • Průměrná čtenost 1155x
Moje články s často zcela nezbytnou dávkou ironie jsou o věcech a událostech ze života kolem nás a nejen z jižní Moravy.  V minulosti jsem profesně působil v oborech reklamní grafiky a vědecké ilustrace. Nejsem členem žádné politické strany a ani hnutí - a protože je pokládám za zbytečné, od roku 2016 nechodím k žádným volbám. Podle osobní zkušenosti se řídím heslem: "Všechno zlé je k něčemu dobré". Nyní jsem důchodce (ročník 1949, Blíženec).