Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stará kára

1. 8. 2011 10:51
Ještě jednou o propagandě

Představa, že sociální zákony prosazují odboráři je důsledek jejich výborné marketinkové práce. Jen v nepatrné míře jde o fakt.

0 0
možnosti

Stará kára

1. 8. 2011 10:49
Pane Šindeláři

Vy víte, jak bude výsledná dohoda vypadat?  Že už víte, jak bude špatná.

Co takto: u vybraných profesí ze zákona povinné spoření (připojištění) - placené zaměstnavatelem (abychom si rozuměli). Nu - a doba, o kterou lze jít dříve do důchodu podle výše naspořené částky - tedy podle doby zaměstnání v té rizikové profesi.  To vás nenapadlo?

0 0
možnosti

Stará kára

1. 8. 2011 10:44
To je strašné!

Nejsou odborářské rekreace, Mikuláš ani stravenky!  A vy máte dojem, že to někdy bylo zadarmo? Že vaše mzdy nebyly o to nižší? Zejména když se vám nikdo nechlubil jiným než papírovým ziskem? Ziskem "všeholidu"?

Pamatujte: nikdy nikde nic nebylo zadarmo. I když byla snaha, aby to tak vypadalo. Bylo to stejné, jako dnešní "akční slevy" či 'vynikající'  "balíčky služeb".

0 0
možnosti

petrph

1. 8. 2011 8:48
je to samozřejmě o to horší

Když si rozebereme pojem  "majitel podniku". Takový soukromý majitel podniku se skutečně může rozhodnout že ze zisku svého podniku přispěje něco na penze. nakonec, jak to bylo za první republiky, potřeby jednotlivce i jeho rodiny zase nejsou tak velké, většinou stačí tak jeden zámeček, jedna zlatá vana, jedna vila na Riviéře a sotva tak jedna milenka..

V současnosti, kdy jsou továrny většiny akciovky,vlastněné nadnárodním kapitálem....I z hlediska toho prostého drobného akcionáře, souhlasil by jste s tím aby Vám podnik vyplácel polovinu očekávané dividendy a zbytek dobrovolně vyplácel na předčasné důchody odcházejícím dělníkům???

0 0
možnosti

jeste asocialnejsi grupa

1. 8. 2011 9:12
Re: je to samozřejmě o to horší

ne, nesouhlasil, a nesouhlasil bych s tim ani v pripade, ze bych byl majoritnim nebo dokonce jedinym majitelem takove firmy. neinvestuji svoje penize proto, aby se "lidi meli dobre", ale proto, abych se mel dobre ja, proro si klidne koupim novy dzip kazdy mesic, ne kazdeho trictvrte roku, jak uvadi autor, nez abych ty penize jenom tak hodil do kanalu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 322
  • Celková karma 19,15
  • Průměrná čtenost 1155x
Moje články s často zcela nezbytnou dávkou ironie jsou o věcech a událostech ze života kolem nás a nejen z jižní Moravy.  V minulosti jsem profesně působil v oborech reklamní grafiky a vědecké ilustrace. Nejsem členem žádné politické strany a ani hnutí - a protože je pokládám za zbytečné, od roku 2016 nechodím k žádným volbám. Podle osobní zkušenosti se řídím heslem: "Všechno zlé je k něčemu dobré". Nyní jsem důchodce (ročník 1949, Blíženec).