Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZS

freedale

24. 11. 2011 19:20
naprostá dezinformace!!!

pletete tady hrušky s bramborama, nemocniční lékař měl před protestem nástupní plat kolem 16 tis. hrubého... To, o čem mluvíte, je věc čistě obvodních lékařů a specialistů. Račte si ve své vášnivé argumentaci povšimnout, že žádný z nich neodcházel, odcházeli lékaři z nemocnic.

Je to jako byste srovnával příjmy řidiče MHD a taxikáře- soukromníka.

0 0
možnosti

Holnes

22. 11. 2011 21:16
Pouze lékaři a státní úředníci žijí v komunismu v ČR

Všichni ostatntí musejí pracovat, jinak nemají práci.

Když lékař řeší své soukromé záležitosti se sestrou a 30 minut nikoho nevolá (v čekárně 3 lidí) a je jen slyšet chichot, tak co? A co teprve ty 7/24 denní týdenní služby v kuse?

Jen by bylo tyto "breky" převést na hodinovou (odpracovanou mzdu) a najednou jsou opravdu nejlépe placeni v ČR.

Ale to už tu bylo řešeno mnohokrát, takže ........................

0 0
možnosti
DJ

dan1

23. 11. 2011 7:57
Re: Pouze lékaři a státní úředníci žijí v komunismu v ČR

Jak jsem už psal níže, kdo má pocit že být doktorem je ta největší výhra v životě, studujte lékařské fakulty, dokud se neplatí školné, a dostanete se do toho - dle vás "milionářského klubu"

0 0
možnosti
VS

Vlada_07

22. 11. 2011 20:53
Páni doktoři a paní doktorky

Dalo by se pochopit, že máte málo. Ovšem vaše reakce vás odkrývají víc, než jste si ochotni připustit. Před časem jste byli na odchodu. A ejhle - nakonec skoro nikdo do zaslíbené západní ciziny neodešel. Takže jako první - neumíte ani držet jednou vyřčené slovo. Máte dojem, že vám ten vfýkřik do tmy nějak pomohl?  

Pocit vlastní nenahraditelnosti a převzdělanosti je skutečně obdivuhodný, ale není vůbec v souladu s chováníám, kterým byste se museli předvádět na západ od Tachova.  Komunikační schopnosti a základní slušnost není na pořadu výuky na lékařských fakultách - pokudy kdy byla, pak neudvěřiteldně r\ychle zapomínáte.

Nikdy nedopustíte, aby byl po zásluhe exemplárně potrestán kolega, který zanedbal péči, nebo třeba ordinoval opilý. Máte skutečně dojem, že tohle lékařskému stavu pomáhá?

Lékař a člen odborové organizace - vražedná kombinace. Tímto krokem se snižujete přesně tam, kde být nechcete. Přemýšlejte trochu víc ...

0 0
možnosti
TJ

Tomáš Jefferson

21. 11. 2011 18:40
Dnešní doktoři = $$$ nad Hippokratovu přísahu

"Neděkujte za to málo, nedělejte tady dusno - a rychle odkráčejte a zmizte!!"...

(do té vaší tolik vysněné ciziny). R^R^

http://cs.wikipedia.org/wiki/Hippokratova_p%C5%99%C3%ADsaha

"Lékařské úkony budu konat v zájmu a ve prospěch nemocného, dle svých schopností a svého úsudku. Vystříhám se všeho, co by bylo ke škodě a co by nebylo správné." R^

"Když tuto přísahu dodržím a neporuším, nechť ve svém životě i ve svém umění skromně dopředu postoupím. Tak získám si vážnost všech lidí po všechny ty časy. Když ale zákazy přestoupím a přísahu poruším, nechť stane se pravý opak." R^

0 0
možnosti
B

buta

21. 11. 2011 18:51
Re: Dnešní doktoři = $$$ nad Hippokratovu přísahu

A kdo tuto přísahu dnes skládá? Máte to nějaké pomotané - žádnou Hipokratovu přísahu dnes lékaři neskládají. Ale zamyslete se nad sebou - určitě jste přísahal věrnost socialistické vlasti a komunistické straně jako Jiskra,Pionýr,člen ROH,voják, nebo bože chraň komunista - a porušil jste ji - styďte se....

0 0
možnosti
B

buta

21. 11. 2011 18:01
Kvůli takovýmhle trotlům je nejlepší tu práci vůbec nedělat

a děti by to neměli studovat bez řádného poučení, že mu lidi jako pan autor budou závidět 150 korun za hodinu. Léčení lidí je podřadná, smradlavá, špinavá, psychicky vyčerpávající a společensky méněcenná práce. Je mnoho nadšenců, kteří by to dělali i zadarmo, ale postupně i oni vyhoří. Oprava sporáku je v hodinové sazbě dražší než operace mozku. Tak si pane autore vzpomeňte až budete s nádorem v břiše čekat na operaci jak se asi na vás operatér těší aby 4 hodiny na vás makal a dostal 500 korun ( za to tak přezujete pneumatiky u svého miláčka).Nablblost autora je i v tom, že po dvou letech protestů stále nepochopil, že nespokojení jsou lékaři v nemocnicích, kterým žádné body nezmění hodinovou mzdu. A jestli se ti praktici mají tak dobře, tak proč jich v celé ČR letos přibylo jen 8 (slovy osm) ???  Všem dětem - nestudovat to, nedělat to - to je jediná obrana před zničujícím bezcenným zaměstnáním !!!

3 0
možnosti
L

luk.p

21. 11. 2011 20:23
Re: Kvůli takovýmhle trotlům je nejlepší tu práci vůbec nedělat

Konečně názor někoho lucidního.R^

0 0
možnosti
JT

JuraT

21. 11. 2011 12:21
Trochu rozhledu by neškodilo...

Vidím, že kolega se domnívá, že zná poměry ve státě, školství i v medicíně. Bohužel jeho data i vývody jsou zcela zcestné - a tak jenom plácá a plácá. To by nestačilo ani na pořádnou (vědecko)FANTASTICKOU ilustraci, kterou se dříve živil.

0 0
možnosti
V

vzdyt_to_rikam

21. 11. 2011 11:14
..plus všimné od firem...

..a to ještě nemluvíme o všelijakých "motivacích" od farmaceutických firem...šikovný doktor umí vycházet se všema, takže dostane od každé něco...občas zájezd na konferenci, občas noťas pro dítě...jestli bude mít můj syn aspoň trochu všech pět pohromadě, budu ho podporovat na medicíně i pak před atestací, protože se to vyplatí..když si pak zřídí svoji ordinaci, řekněme alergologickou, bude těžce ve vatě. Lidi nevyléčí ani jim neublíží, prachů od pojišťovny jako šlupek, od firem další hromada, starosti žádné...

2 0
možnosti
J

jonok1

21. 11. 2011 17:17
Re: ..plus všimné od firem...

Svatá prostoto!:-)

0 0
možnosti
KF

jerryy

21. 11. 2011 10:10
sice nejsem schopen posoudit uvedené údaje ...

... ale karma a R^

1 0
možnosti
HK

fenix007

21. 11. 2011 9:15
Díky! Vždycky platilo že s vyděrači se nevyjednává

a najednou se jim ustupuje. Argument, že za hranicemi mají doktoři víc, je kravina, protože za jinými hranicemi mají i mnohem méně a to platí pro jakékoliv povolání. To že hospodaření ve zdravotnictví potřebuje radikální změnu o tom žádná, ale takhle to asi není.

1 0
možnosti
DJ

dan1

20. 11. 2011 21:11
Tak jsem se tím trochu prokousal

A vidím pro všechny nespokojené jen jedno řešení - kdo si myslí, že za to co felčaři dělají mají neskutečné prachy, opravdu takové háky, že neví co s nimi a jen je přehazují vidlemi a navíc se válejí se sestřičkama, tak pro všechny tyhle kritiky mám jen jednu poslední možnost - než se zavede školné, máte ještě pořád možnost podat si přihlášku a vystudovat některou z lékařských fakult a přidat se k těm zatraceným panchartským přeplaceným felčarům, aby jste se mohli mít stejně dobře a skvěle, jako oni!

2 0
možnosti
LM

lukasmichalek

21. 11. 2011 9:48
Re: Tak jsem se tím trochu prokousal

Přesně tak. Lékař, aby mohl vykonávat své povolání, musel spoustu let studovat. Po studiích ještě dělat téměř za otrockých podmínek dalších několik let atestace a i tak má potom menší plat než číšník v hotelu, který má učňák. Takový učitel si vystuduje v pohodě za 5 let magistra a chtěl by pak mít stejný příjem jako specializovaný lékař?

0 0
možnosti
  • Počet článků 322
  • Celková karma 18,88
  • Průměrná čtenost 1155x
Moje články s často zcela nezbytnou dávkou ironie jsou o věcech a událostech ze života kolem nás a nejen z jižní Moravy.  V minulosti jsem profesně působil v oborech reklamní grafiky a vědecké ilustrace. Nejsem členem žádné politické strany a ani hnutí - a protože je pokládám za zbytečné, od roku 2016 nechodím k žádným volbám. Podle osobní zkušenosti se řídím heslem: "Všechno zlé je k něčemu dobré". Nyní jsem důchodce (ročník 1949, Blíženec).