Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Kdyz oni nekteri ti soudruzi zemedelci porad jeste nepochopil ze nejsou ani JZD, ani Statni Statek.

A ti ostatni zase pestujou radsi nenarocnou repku, za kterou dostanou vic. Projedte se takhle zjara od Ostravy pres cele Cechy do Nemecka. Az na Sumavu vse jednotne a krasne zlute a smradlave, a za Sumavou zadny smrad a zluto, jen rozmanita priroda.

1 0
možnosti
JC

Vystihl jste to přesně: jsou placeni za neúrodu.

0 0
možnosti
OP

Někdo dostane od státu za neúrodu, někdo dotace předem. Pak si zaplatí i to zavlažování. Nakupuji od malopěstitelů, zhruba za 12 Kč kilo. Otázka je, jakou cenu nabídnou markety-pokud 3-6 Kč za kilo a MOC je 30,ale italská za 29, Čech sáhne po těch výstavních naleštěných z dovozu. A je mu úplně fuk, jestli zkrachuje moravský ovocnář a místo sadu bude pole s řepkou. Vidím to teď na rajčatech-česká pomalu končí, jsou menší, tak raději kupují turecké.

0 0
možnosti
  • Počet článků 322
  • Celková karma 21,05
  • Průměrná čtenost 1155x
Moje články s často zcela nezbytnou dávkou ironie jsou o věcech a událostech ze života kolem nás a nejen z jižní Moravy.  V minulosti jsem profesně působil v oborech reklamní grafiky a vědecké ilustrace. Nejsem členem žádné politické strany a ani hnutí - a protože je pokládám za zbytečné, od roku 2016 nechodím k žádným volbám. Podle osobní zkušenosti se řídím heslem: "Všechno zlé je k něčemu dobré". Nyní jsem důchodce (ročník 1949, Blíženec).