Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P91e19t40r 79B61ü73r53g92e73r

16. 11. 2015 10:28

Tak to úplně není. Starost   (a odpovědnost) starostů není připravovat návrhy zákonů. Tedy určitě ne těch starostů, kteří nejsou ve STAN sdruženi.

Vaše slova  "Starostové měst a obcí počet svých obyvatel bez práce a bezdomovců (tedy osob bez přístřeší) určitě znají. Proto už dávno měli přijít s návrhem zákona...." 

 byť dobře míněná, hází všechny starosty do jednoho pytle - a nadpis příspěvku rovněž tak.

  Znovuzavedení občinového systému v naší zemi by rozhodně nebylo jednoduché, a stálo by zato, vést na toto téma širší diskuzi.

0 0
možnosti
Foto

V ideálním případě by podněty na vznik zákonů potřebných pro obce měly vycházet "zespodu", tedy od starostů a nebo přímo "Starostů". A na vlastní tvorbě těchto zákonů by měl (podle náplně své činnosti) pracovat právě, v článku zmíněný "Svaz měst a obcí ČR" - viz odkaz.

0 0
možnosti
  • Počet článků 322
  • Celková karma 19,05
  • Průměrná čtenost 1155x
Moje články s často zcela nezbytnou dávkou ironie jsou o věcech a událostech ze života kolem nás a nejen z jižní Moravy.  V minulosti jsem profesně působil v oborech reklamní grafiky a vědecké ilustrace. Nejsem členem žádné politické strany a ani hnutí - a protože je pokládám za zbytečné, od roku 2016 nechodím k žádným volbám. Podle osobní zkušenosti se řídím heslem: "Všechno zlé je k něčemu dobré". Nyní jsem důchodce (ročník 1949, Blíženec).