Diskuse

Vize sociálního státu podle ministryně ČSSD Michaely Marksové

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Chci se jen zeptat, co jste myslel tímto : cituji z Vašeho článku " nikoliv málo placených úředníků " ? Jakou máte představu o tom, kolik bere řadový úředník na úřadu práce ?

0 0
možnosti
Foto

Paní Markovičová, vzhledem k tomu, že na Úřadu práce (podle vašich dřívějších odborných příspěvků do diskuse) zřejmě pracujete, konkrétní příklad platového rozpětí jste mohla uvést zrovna sama. A protože za minimální mzdu, (za kterou pracuje v ČR údajně pouze 1,2% zaměstnanců) "odborný úřednický aparát ÚP" patrně nepracuje, bude se pohybovat v rozpětí mezi 13-18 tisíci měsíčně (a v případě pozic vedoucích může jít platy ještě vyšší), takže zadarmo tam svou práci nikdo nedělá.

0 0
možnosti
JK

Autore, min. mzda se zvyšuje všude ve světě. Jinak by se pracovat nevyplatilo. Představete si, že by u nás min. mzda by 3400 hrubého jako v roce 1991. Byli bychom jedním z nejchudších států. Že se zdrařuje vás vůbec nezajímá.

0 0
možnosti
Foto

Pan Jakub Knechtovský bude jako podnikatel bezesporu radostí celý bez sebe, až mu vláda a odbory (bez ohledu na výši jeho firemního zisku) nařídí, jak vysoké mzdy musí svým zaměstnancům platit.

0 0
možnosti
JM

J47a59k49u54b 29M28a29c32h

2. 5. 2017 13:03

Jak vše za podpory podobných paní Marksové funguje? Jak důsledné jsou dobře placené zisk- pardon neziskovky?

Léta finančně podporuji polocikánskou rodinu. Nejstarší dcera málo před 20, má s nepracujícím partnerem již 4 děti, on má ještě další 2 s jinými partnerkami. Všichni na mateřské nebo na dávkách. Nikdo nepracuje.

Další dva synové. Až do zapojení se do cikánské komunity oba, pod mým dohledem dobří ve škole. Cikánská komunita pomohla k záškoláctví a krádežím. 19-letý syn dostal za krádeže 2 roky a je ve vyzbě. 18-letý syn za krádeže aut a jiné krádeže ( včetně mé garáže) též 2 roky ve vazbě.

Jak dlouho bude tahle "minorita" žít bez práce za Vaše peníze bude si z Vás dělat legraci? Jak dlouho Vám paní Marksová,ČSSD a další instituce budou lhát a malovat vše na růžovo? Jak dlouho si to ještě necháte líbit?

5 0
možnosti
KK

Nechci sociální stát.

6 0
možnosti
DK

Já bych ČSSD zrušila celou...své dluhy neplatí (viz Altner) a určitě se předhánějí v tom, kdo vyplodí větší hloupost. Nechápu proč se mají stavět sociální byty, když bytů je u nás dost. Příspěvek na nájem? Proč, když peníze jdou těm, kteří vyrobili "ubytovny". Proč já jako důchodkyně při průměrném důchodu nedostanu nic a to co mi přidají obratem ruky vezme drahota a inflace...Vás nevolím ani náhodou...

7 0
možnosti
Foto

Karma! R^

Jen bych pana autora trochu poopravil v tom, že to socanské volební heslo "Prosadíme dobře fungující stát" bylo naopak naprosto splněno a ještě překročeno!

Stát, v pojetí jako dojná kráva pro socany a jejich rodinné příslušníky a kamarády, funguje velmi dobře a v tomto ohledu se jedná o velký socanský úspěch a naprosté splnění volebního slibu!Rv

5 0
možnosti
JK

Začátek dobrý, ale konec to zabil. Nevím kolik má být správně státních úředníků, ale určitě je potřebujeme a nejlépe vzdělaných v oboru. Jaké vzdělání má mít premiér je otázkou, ale rozhodně jim má být na plný úvazek a ne při tom podnikat a zároveň od státu brát ony dotace o kterých tak horujete. Co a jak to dělá zhodnotí voliči, ale nezlobil bych se, kdyby je bylo možné nechat "odejít" i dříve.

1 0
možnosti
IK

Zřejmě jste nepochopil autorovu myšlenku. Premiér (nebo jakýkoli politik) má nejdříve pracovat a teprve po té, co prokáže svoje schopnosti a užitečnost prací nebo úspěšným podnikáním, měl by se věnovat politice.

4 0
možnosti
JA

Za ten popis politiky socanů jsem Vám málem dal karmu. Ale pak jsem prohlíd Vaši motivaci (Babiš).

2 0
možnosti
Foto

J86i31ř12í 74L52i79b60e47r

2. 5. 2017 10:14

Karma! Jasná... R^

3 0
možnosti