Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

ČSSD se odkecala sama, nejsilnější vládní strana naslibovala, nesplnila, mlží a zatlouká, má obrovské vnitřní problémy a jestli prohrají volby, tak zřejmě přijdou i o barák, což jim jejich historie neodpustí. Padnou na dno a musí začít od základů znova. Celkem demokraticky je do podpalubí odsoudili voliči a v tom vidím přirozený vývoj a nic moc neobvyklého.

Drama ovšem začíná jinde. Vlnu frustrace a nesplněných očekávání zdárně přikrmuje oligarcha s vlastním podnikatelským projektem soukromé státofirmy, jediné matky všech firem v ČR pod jasným vedením jediného generála s vlastními médii vytvořenou aurou národního hrdiny. (Podobnosti v historii, či současnosti nejsou náhodné.)

Takové státofirmě nemohou do jasnozřivého řízení kecat nějací poslanci nebo zbyteční senátoři. Nařízení generálního ředitele, teda vlastně zákony republiky, nemohou být podrobována nepotřebné diskuzi, natož kritice, to by tak hrálo. Rozhodnutí musí platit okamžitě co se myšlenka vůdce vyklube ze snů a přitroublý jednací řád vše nechutně brzdí.

Tohle je ovšem diktatura a ta, jak známo, s demokracií má pramálo společného. Otrokem vlády jedné strany už jsem byl, podruhé už do toho nejdu a věřím, že nejsem sám.

1 0
možnosti

Babiš chce Česko jako korporát, kde by on dělal generálního ředitele. Bez liberální demokracie (v korporaci se také nehlasuje, hlavní slovo má ředitel) a s vysokou mírou byrokracie (jak už to v korporátu chodí). Ukázkou je již to, co předvedl jako ministr financí - EET + kontrolní hlášení DPH. Na výběr daní to nemělo prakticky žádný vliv, takže návrat k předchozímu stavu bez těchto byrokratických řešení nebude znamenat, že výběr daní ustane a bude třeba státní pokladnu nějak "naplnit" jak si myslíte vy. Co se týče poslanecké sněmovny, tak nevidím důvod, proč by tam nemohli být dlouholetí poslanci. I v tradiční demokratické Velké Británii, kde mají dokonce jednkolový většinový systém, který se tak líbí Babišovi, platí, že pokud nějaký poslanec chce ve svém mandátu pokračovat i v dalším volebním období a nemá žádné skandály, strana ho automaticky navrhne. Jsou tam tak poslanci, kteří slouží desítky let (včetně třeba současného předsedy labouristů Corbyna). A je to tak v pořádku, pro demokracii to žádnou pohromu neznamená. Ono je totiž důležité, aby v parlamentu byl vždycky někdo, kdo je tam delší dobu a má velké zkušenosti. Je to nezbytné pro zajištění kontinuity. Pokud budete mít parlament plný politických zelenáčů, který bude pokaždé začínat od nuly, bude se to velice hodit do krámu panu generálnímu, protože je utáhne na vařené nudli. A o to zřejmě Babišovi jde. Povšimněte si, že podobné omezení nenavrhl pro členy vlády. Pročpak asi?

5 0
možnosti
Foto

Možná, že naše demokracie (po vzoru panem Švadlenkou vzpomínané vyspělé Velké Británie) dospěje tak daleko, že jednou tady žádné volby vůbec potřeba nebudou a vládnout zde opět bude 40 let jedna vláda se stálým a vysoce zkušeným osazenstvem Parlamentu. Tohle tady ovšem už jednou bylo, pouze se tomu Parlamentu tehdy říkalo "Česká národní rada". ;-O

0 0
možnosti
MB

Rozumím tomu co sdělujete - pak i Hnutí ANO vlastně odsuzuje to staré s příslibem nového. Dá se s tím i souhlasit, nicméně jako vždy - A jak dlouho bude trvat, až to nové, bude taky zase staré ? V podstatě jde o nekonečný motor pohybu a nadějí ... Pak je i zajímavý bonmot Židů - Každá změna je většinově k horšímu ... Bořit se dá a jde o oblíbenou činnost ... Pak asi nejkurioznějším programem je KSČm - Budeme napravovat to, co jsme 40 let kazili ... To téma je obrovské ... :-)

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS