Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J76a94n 24P71a76l45l16a37s

30. 10. 2017 23:15

Dobrý večer, hodně se v poslední době diskutuje o nepodmíněném příjmu.

Co naopak zavést podmíněný?

0 0
možnosti

J21a19n 30K93o62l62á37ř

30. 10. 2017 15:35

Četl bych to, ale nechci si kazit den. Karma

2 0
možnosti

Zájemcům o tuto problematiku bych doporučoval navštívit školu, v níž převažují romské děti, například v Ostravě-Přívoze. Jejich vztah k výuce je, řekněme, svérázný. Na střední školu či do učiliště pak nastupuje jen málo z nich a dokončí ho ještě méně. Proč? Přebírají životní styl svých rodičů. K tomu není třeba žádná kvalifikace.

8 0
možnosti

I když s Vaším článkem plně souhlasím, tak si dovolím jen podotknout, že tento problém není "jen" polistopadový... S tímto problémem bojovali už i komunisté a více méně jej alibisticky řešili tím, že rozdávali invalidní důchody jak na běžícím páse... Ne nadarmo z té doby pochází tento vtip: Malý Dežo ve školce stále pláče, nevěděli si s ním rady učitelky, ani ředitelka a tak povolali odbornici - psycholožku... Ta chvíli Dežu sleduje a pak prohlásila: "To je v pořádku, chce si jen vybrečet invalidní důchod"... a jak podotkla paní Exnerová, ideálem by bylo nahnat je do práce, ale o takovéto pracovníky firmy nemají zájem... a tak tomu bylo i před tím, režim ty, co neměli důchod nahnal do práce... a jejich nadřízení si po záloze či po výplatě jen zoufali, když takovíto "pracovníci" dva, tři dny nepřišli do práce... Jakýmsi východiskem jsou veřejně prospěšné práce, ale tady je problém, že by tu musel být zároveň někdo, kdo by na ně poctivě dohlížel, jinak jejich práce stojí za dvě věci... a zároveň by musela být každodenní... těch 20 hodin měsíčně je málo...

3 0
možnosti
Foto

Násilné nucení do práce je především nepřijatelné. Pokud někdo nic zlého neprovádí, není důvod ho nějak perzekvovat. Nucené práce patří do totality.

Na druhou stranu nesmí být nikdo nucen pomáhat zdravým a práceschopným jedincům. Pokud se rozhodnou dobrovolně hladovět a třít bídu, je to jejich volba.

3 0
možnosti
Foto

Stačilo by přestat dávat práceschopným peníze za nic. To by pomohlo velice rychle.

9 0
možnosti

Váš příspěvek má logiku, já osobně si ale myslím, že lidé tohoto typu si peníze obstarají jinak a to krádeží... a to, že se dostanou do vězení mnozí z nich, alespoň podle mne, považují jen za jakési "riziko podnikání"...

0 0
možnosti

Určitě by to šlo, je spousta veřejně prospěšných prací, do kterých by se ne mohli ale musí zapojit tito konzumenti nejen těchto dávek ale to bychom se zase dotkli svobod a práv těchto občanů, takže pracujme dál a víc.

6 0
možnosti

V podstatě souhlas, ale situace je složitější. Z článku by vyplývalo, že řešení se nabízí - nahnat je do práce. Ale to nepůjde, o takové pracovníky firmy nestojí...

1 0
možnosti

:-)....Ale je spousta prací, které obce potřebují při svém zvelebování dělat. Je třeba podmínit dávky určitým množstvím odpracovaných hodin. 20 je málo ! !!

6 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS