Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J84a72n 37R41á62ž

19. 12. 2017 17:34

Neznám problémy se zaváděním elektronických receptů, ale ze zkušenosti s elektronizací státní správy je dobře, že Senát odložil zavedení.

Ovšem neznám hloupější argument proti zavedení, než je argument pana Dr.Koubka z Komory a pana Dr.Petra Šonky se Sdružení praktických lékařů, že praktici se přece nebudou na stará kolena učit pracovat s počítači a nikdo je nesmí nutit kupovat PC. Je nebetyčná blbost, toto prohlašovat o vzdělaných lidech, kteří už přes dvacet let pracují v systému, kde počítačová gramotnost je nezbytnou podmínkou výkonu jakéhokoliv kvalifikovaného povolání.

1 0
možnosti
Foto

Nejde vůbec o nějakou neschopnost lékařů pracovat s počítačem, běžně na něm vystavují podklady pro pojišťovny. Jde o naprosto zbytečné přidělávání práce, kterou nepotřebuje ani lékař, ani pacient (o žádný seznam medikace nejde ani náhodou) ani plátce, tedy pojišťovny. Ty ta data už dávno mají. Jde hlavně o kšeft a zdůvodnění dosud vyhozených peněz SUKLem. Ta argumentace staršími lékaři se týká jen toho, že pro toho, kdo už uvažuje o odchodu z praxe, to může být poslední kapka při rozhodování se. Jinak nevím, jak Vy jste rád, když Vám někdo přidělává práci, o níž víte, že je zbytečná.

0 0
možnosti

Trochu žvaníte, víte. Jen takové "drobné nepřesnosti".

1. "...je podivné, že i když peníze na kotle poskytuje stát, pro svou vlastní organizační neschopnost pověřil rozdělováním dotací soukromé firmy." Tvrzení není pravdivé, stát (přesněji: kraje) rozděluje peníze podle přihlášek. Soukromé firmy pouze pro žadatele (tedy pověřuje je žadatel) zpracovávají žádost. Že ve snaze získat zakázku doporučují někdy i žadatelův podvod (a ten tuto možnost akceptuje) je jen otázkou, na kolik si oba cení svůj morální profil (nebo čest, chcete-li).

2. Není pravda, že dotující nevedou žádnou evidenci. Je pravda, že nevyhledávají na stavebních úřadech jednotlivých pověřených obcí desítky tisíc projektů, aby se přesvědčili, zda má objekt komín. Kontroly probíhají (namátkově, opravdu požadovat kontrolu všech kotelniček zavání nemyšlením) až po realizaci. Kontroluje se totiž nejen, zda má kotelnička komín, ale mnoho dalších věcí (počínaje fyzickým odstraněním původního kotle až po realizaci regulace topidel).

3. Jak by se - podle Vás - zjistily podvody, kdyby nebyly kontroly. Takže poznámka o neexistenci kontrol je velmi hloupá.

0 0
možnosti

PS: S tím, že nechci mít nic společného s doktorem, který neovládá PC (protože dnes si jiak své odborné vědomosti doplnit nemůže) nechci nic mít souhlasím.

Že je hrůzou fakt, že zcela obecně (nejen PÚ) nejsou databáze státních organizací propojeny a tám jak neumožňují kontrolu, tak neodstraňují duplicitu (triplicitu, ..) pažadvku totožných údajů souhlasím též.

1 0
možnosti

A další otázka: kdy budou zavedeny volby do PS, senátu a prezidentské jako PC program ? Jako alternativa pro lidi, kteří osobně k volbám z různých důvodů nemohou nebo nechtějí ?

1 0
možnosti

Vím, že leckde existují. Jen pořád nechápu, jak je v tom případě zajištěno, že volič volí svobodně.

0 1
možnosti
  • Počet článků 322
  • Celková karma 21,05
  • Průměrná čtenost 1155x
Moje články s často zcela nezbytnou dávkou ironie jsou o věcech a událostech ze života kolem nás a nejen z jižní Moravy.  V minulosti jsem profesně působil v oborech reklamní grafiky a vědecké ilustrace. Nejsem členem žádné politické strany a ani hnutí - a protože je pokládám za zbytečné, od roku 2016 nechodím k žádným volbám. Podle osobní zkušenosti se řídím heslem: "Všechno zlé je k něčemu dobré". Nyní jsem důchodce (ročník 1949, Blíženec).