Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vidím to poněkud jinak.

"Demokratický blok", ODS, TOP 09, KDU-ČSL, STAN, ale i ČSSD a Piráti se rozhodli odmítnout vládní odpovědnost. A tak státotvornou stranou je jedině ANO, které je donuceno se paktovat s KSČM a SPD.

Ano, dělá to dojem, že strany bez vládní odpovědnosti neumožní vládu ANO s Andrejem Babišem v čele. Neumožnili jednou, neumožní podruhé. Třetí pokus je v rukou předsedy sněmovny, který opět nemá šanci dát jakoukoliv vládu dohromady. "Demokratické strany" zablokují vznik vlády ANO, ale samy nedokáží dát vládu dohromady také! Pak je jediná možnost: PŘEDČASNÉ VOLBY!

A jejich výsledek? Budou snad občané volit strany odmítající vládní odpovědnost? Nebudou! Není komu dát hlas! Proto hlasy dostanou především ANO s Andrejem Babišem v čele. Některé strany zcela vypadnou ze sněmovny, populistická ODS utrpí ztráty, šanci mají Piráti, komunisti a okamurovci. To nás čeká, pokud antibabišovská národní fronta nedostane rozum a její politici nepřijmou vládní odpovědnost!

:-)

0 4
možnosti

Populistická není ODS ale hnutí Andreje Bureše a Tomia Okamury. Není divu, že s trestně stíhaným se nikomu nechce.

0 0
možnosti
Foto

Nejde o to, kolik která stana získala hlasů, ale o to, že na preniéra vlády je třeba zejvně klást větší požadavky než na řadového občana. Zahájení trestního stíhání není prokázáním viny, ale podloženým podezřením ze spáchání trestného činu. I kdyby se neprokázalo porušení zákona, jde u Čapího hnízda o porušení morálky a za to se ve standardní Evropě v politice končí.

Podle vaší logiky by byl správný nacismus, protože Hitler získal nejvíce hlasů třeba na podzim 1938!

3 0
možnosti

Proč v politice platí presumpce viny, když normálně platí presumpce neviny? Protože obviněný politik ubírá své straně hlasy.

Proč ANO požaduje pro Andreje Babiše presumpci neviny? Protože díky Babišovi nedochází k úbytku hlasů pro ANO. Naopak! A pokud připustíme, že v Česku lze otevřít stíhání politika, aby tak byl vyřazen z politiky, pak postupuje ANO pragmaticky a racionálně. Máme u nás řadu takových příkladů! U nás máme stovky Čapích hnízd za dvě a půl miliardy korun, ale policie vyšetřuje jedinou! :-)

0 1
možnosti
  • Počet článků 322
  • Celková karma 21,05
  • Průměrná čtenost 1155x
Moje články s často zcela nezbytnou dávkou ironie jsou o věcech a událostech ze života kolem nás a nejen z jižní Moravy.  V minulosti jsem profesně působil v oborech reklamní grafiky a vědecké ilustrace. Nejsem členem žádné politické strany a ani hnutí - a protože je pokládám za zbytečné, od roku 2016 nechodím k žádným volbám. Podle osobní zkušenosti se řídím heslem: "Všechno zlé je k něčemu dobré". Nyní jsem důchodce (ročník 1949, Blíženec).