Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Chtěl bych se zeptat autora článku, jestli má nějaké informace o tom, zda existují sociální dávky (podobné těm u nás) ve státech v Asii. Např. v Číně, Vietnamu, Indonésii, Malajsii a pod. Děkuji za případnou odpověď.

0 0
možnosti
VV

Podle mne jsou jiste socialni davk prolidi v nouzi nutne. Nejen ze je to socialni, ale kazdy musi z neceho zit. A kdyz nema moznost si vydelat praci, bude bez socialnich davek nucen starat se o obzivu nezakonne. Ovsem socialni davky v takove vysi aby se lenochum nevyplatilo pracovat je spatne.

1 0
možnosti
MB

Stát žádné osobní prachy nemá a pak si tedy kupujeme my. Co vlastně ? Na straně jednou přebujelou PČR + městskou - na straně druhé odkládaný problém. Jakési výpalné, zde máš prachy a neotravuj, (stejně otravují a páší). Myslím si, že např. Cikánská otázka je neřešitelná - podobně se přidává bílá skupina. Objev, že lze parazitovat ! Všechny pokusy marné, ČSSD napadla "Nucené práce", prostranství. Jako vždy se objeví kupci chudoby a baží si. Normální je pracovat a sebrat za to odměnu. Pokud se to generačně proroste, kde děti své rodiče neviděly pracovat - Gordický uzel je utažen. Bude žádat více prostředků a výsledek se nedostaví. Úplná rarita, kdy ti nepřizpůsobilí jsou ale i zdrojem pracovních míst ! Asistentové, všeliké komise, masa úředníků - nu a my, poplatníci ... :-)

2 0
možnosti
Foto

Socxiální dávky jsou u nás na takové výši, že se většině lidem nevyplatí dělat. Všude jsou plakáty, že se hledají i nekvalifikovaní a slibují se jim hory doly, ale marnost nad marnost, nikdo makat nechce. Do obchodu nezaměstnaní jezdí nakupovat za sociální dávky taxikem. Sebrat jim část dávek, tak by k žádným sociálním bouřím nedocházelo. To je hloupost. Jenže je tu jiné nebezpečí. Čím méně bude lidí na Úřadech práce, tím miň budou mít úředníci na Úřadech prace co dělat a hrozí jim propouštěni. Takže je lepší si nezaměstnané hýčkat a opečovávat a tím nepřijít o lukrativní práci.

6 0
možnosti
Foto

R27o50m10a92n 34K44o15z30e44l

19. 6. 2018 15:46

Na výši jsou dávky jak pro koho. Kdysi v době krize jsem nemohl déle najít práci a bylo mi řečeno, že nemůžu dostat nic, má se postarat rodina, vybrat úspory, stavební spoření...asi tak.

1 0
možnosti

že dávky jsou jistou formou "výpalného" víme. Pokud někdo např. dostane 10.000 kč dávek, která propije, prokouří, tak vhledem k DPH a spotřební dani z toho dostane stát zase 8.400 zpátky. Takže nedal 10.000 ale "1.600 bez daní"...

Kdyby takový jedinec musel krást, tak třeba na autech by nadělal škody za 300.000 měsíčně, no to by pak státu poděkovaly nejvíc pojištovny.. Policii by to moc neovlivnilo, vykradená auta už lidé hlásí jen kvůli pojištovně, policie dá razítko a odloží..

1 0
možnosti

Cit. "Kdyby takový jedinec musel krást" - proč musel? Mohl by také pracovat, ne?

4 0
možnosti
Foto

. Mezinárodní srovnání přitom ukazuje, že Česko už nyní patří v Evropě k zemím s poměrně vysokým počtem policistů. Na jednoho policistu v tuzemsku připadá asi 258 obyvatel. V současnédobě je v ČR 40 512 státních policistů. Kolik je městských strážníků jsem nezjistil.

0 0
možnosti

Kromě toho jak píšete, máme také armádu ČR. V případě potřeby by mohla zasáhnou i tato - tak jako v roce 2004 na Slovensku.

1 0
možnosti
  • Počet článků 322
  • Celková karma 21,05
  • Průměrná čtenost 1155x
Moje články s často zcela nezbytnou dávkou ironie jsou o věcech a událostech ze života kolem nás a nejen z jižní Moravy.  V minulosti jsem profesně působil v oborech reklamní grafiky a vědecké ilustrace. Nejsem členem žádné politické strany a ani hnutí - a protože je pokládám za zbytečné, od roku 2016 nechodím k žádným volbám. Podle osobní zkušenosti se řídím heslem: "Všechno zlé je k něčemu dobré". Nyní jsem důchodce (ročník 1949, Blíženec).