Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Autore, řešíte kvadraturu kruhu.

Že je práce "agentur pro začleňování" absolutně neefektivní, víme všichni. Taky víme, že poskytované sociální dávky pouze slouží k "zakonzervování" současného stavu. Ale zároveň víme, že jejich zrušení (omezení) není možné, protože důsledkem by byla vcelku logická vlna nezvladatelných násilností.

Přiznáváme, že jediné známé řešení je tvrdá represe a znovunastolení "pracovní povinnosti", kdy ovšem mlčky mylně předpokládáme, že většina takto "vyčleněných" je zaměstnavatelná. Osobně si tím nejsem jist.

Problém se táhne několik staletí a my jsme jej jen zdědili. Máme přesně zmapované metody, které nefungují, my je jen "ze zoufalství" opakujeme a věříme na zázrak.

Nebo snad víte o něčem novém?

2 0
možnosti

Ještě bych doplnil , že současný stav je "zakonzervován" na tom, že "vyloučených" lokalit rychle přibývá. Současný nárůst je takový, že se počet jejich obyvatel zdvojnásobí každých 8 let. To je a bude problém, protože budoucí stav už nebude ufinancovatelný, jako že dnes ještě celkem je

2 0
možnosti

Když vláda na Slovensku omezila dávky, reagovali na to Romové protesty, rabováním obchodů. Dzurinda odpověděl tím, že posílil policii a poslal armádu, které situaci uklidnily.

5 0
možnosti

Je to stara znama vec. Bud aspon nejake socialni davky, nebo obrovsky narust kriminality.

Jen malo zemi zatim naslo nejaky aspon uspokojivy kompromis.

0 0
možnosti

Ano, sú nezamestnateľný a vieme o metódach, ktoré nefungujú, ale vieme aj o takých, ktoré fungujú, ale sa nesmú ani spomenúť. Ale na niektorých "ľudí" nič iné nepomôže.

Ked priznávame "nezvládateľné" násilnosti, potom vlastne priznávame úplnú bezmocnosť proti násilníkom, ktorí môžu kedykoľvek začať, ak sa im niečo na našej starostlivosti o nich nebude páčiť. A teda bezmocnosť polície a armády - načo teda existujú ? Násilie sa predsa dá zvládnuť len väčším násilím a to úplne legálnym. Nie tak, ako je to teraz v západných krajinách, kde je polícia len fackovacím panákom pre hocijakého primitíva z primitívnej krajiny.

2 0
možnosti
  • Počet článků 322
  • Celková karma 21,05
  • Průměrná čtenost 1155x
Moje články s často zcela nezbytnou dávkou ironie jsou o věcech a událostech ze života kolem nás a nejen z jižní Moravy.  V minulosti jsem profesně působil v oborech reklamní grafiky a vědecké ilustrace. Nejsem členem žádné politické strany a ani hnutí - a protože je pokládám za zbytečné, od roku 2016 nechodím k žádným volbám. Podle osobní zkušenosti se řídím heslem: "Všechno zlé je k něčemu dobré". Nyní jsem důchodce (ročník 1949, Blíženec).