Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

V47i84l58é38m 18B30a42r70á51k

10. 10. 2018 10:21

Je svoboda a každý si může říkat co ho napadne. Ostatní mají svobodu být nekorektní a říci mu, že je vedle jako jedle.

V roce 2016 zde pracovalo 100.000 lidí, tedy 1,9 procenta všech zaměstnanců a vytvářelo 1,78 procenta hrubého domácího produktu. Celkové podpory agrárního sektoru dosáhly 55,3 miliardy korun, z toho dotace činily 42,9 miliardy korun.

Celkové podpory, které šly přímo zemědělcům, se v roce 2017 zvýšily o 5,7 % na 45,5 miliardy Kč v roce 2017. V přepočtu to představuje téměř 13 tisíc Kč na jeden hektar zemědělské půdy. Takže dotace rostou ještě rychleji než HDP celého hospodářství.Zemědělství v žádném případě nerozhoduje o prosperitě, zaměstnanosti, osídlení chudobě a technologické vyspělosti Česka i když podle PR spojeném s tímto oborem se zdá, že naše hospodářství s ním stojí a padá. Udržování zemědělské výroby je jako udržování výroby bičů, loukotí a koňských postrojů jenom proto, že se přece tady vždycky vyráběly.Úvaha ministra zemědělství Miroslava Tomana: „..ať se dovážejí věci, které se zde nevyrábí“, a všem jemu podobných velkoagropodnikatelů, tj. „kozlů v zahradnictví“, jsou absolutní nesmysl. Co kdyby si v Německu a dalších zemích dovážející škodovky řekli: „U nás se vyrábí automobily, tak proč bychom je dovážely z Česka?“. Kvůli dovozu pár prasečích půlek by se měl zlikvidovat základ zdejšího průmyslu? Sorry jako.

https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=677761

1 0
možnosti
KS

Ať si každý kupuje a jí, co chce. Nikdo nikoho nenutí.

0 0
možnosti
ZS

Ach jo, další lamentace, jak k nám ti zlí cizáci vozí nekvalitní potraviny a likvidují tak poctivé české zemědělce i zpracovatele.

Pokud chci kvalitu, musím si za ni připlatit. Uzenina za 49,- asi těžko může být vyrobena z masa, které stojí 100,-

Pokud chci české sušenky, musím je kupovat a nekoukat na to, že slovenské (mimochodem Sedita je originál a strčí napodobeniny z Opavie hravě do kapsy) jsou třeba aktuálně o pár haléřů levnější. Pokud bude poptávka, vemte jed na to, že jimi obchodníci rádi naplní své regály.

Pokud chci zachovat na vesnici prodejnu potravin, musím v ní nakupovat a nikoli jezdit dvakrát týdně do supermarketu ve městě, kde je to o pár korun levnější (u průměrného nákupu rozdíl sotva pokryje náklady na cestu).

8 0
možnosti
JK

J89o30s29e65f 21K23l36a45t

9. 10. 2018 22:13

Je po volbách, tak se nebude nikdo zajímat o kvalitu potravin, až zase před volbami

1 0
možnosti
LU

"může obsahovat maximálně 25 procent surovin nečeského původu (což je třeba v případě čokolád, čokoládových tyčinek s ovocnými náplněmi nebo oplatků s náplněmi z kávy, kakaa a arašídů více než jasné, že kvalitní české výrobky tyto podmínky splňovat nemohou). Naši malovýrobci takové druhy nevyrábějí a byli úplně záměrně odstaveni na vedlejší kolej. Proto ani oblíbené plněné oplatky Horalky v česky potištěném obalu /občas podporované televizní reklamou/ se hezky česky pouze jen tváří, ale české vůbec nejsou, protože je vyrábí Sedita na Slovensku (Pečivárne Sereď), kde žádné české normy neplatí! "

Viete čo obsahuje Horalka? Poznáte slovenské normy? Viete napísať jediný rozdiel medzi slovenskými a českými normami?

Viete že aj na Slovensku je podiel min 25% neslovenských surovín?

Zloženie horalky:

neslovenský pôvod arašidy pražené 8%, kakao odtučnené 17%,

ostatné zloženie:

múka pšeničná, tuk rastlinný, cukor, tuk maslovníkový, srvátka sušená, emulgátor E442 a E476, aróma), múka sójová, mlieko sušené plnotučné, škrob kukuričný, olej rastlinný slnečnicový, emulgátor (lecitíny), kypriaca látka (uhličitany sodné), žĺtok vaječný sušený, aróma.

Sedta nie je dobrý príklad, čo sa týka chuti, zloženia, kvality vysoko prevyšuje Moravsko-Poľskú tradičnú Opáviu.

2 0
možnosti
Foto

V obsáhlém příspěvku pana L. Ulricha pouze chybí zásadní vysvětlení, proč se k nám vlastně musí plněné oplatky totožné kvality (a složení) odněkud z okolní ciziny vozit a nevyrábí si je ČR přímo sama?? Kdo má zájem tomu bránit??

0 0
možnosti
JT

J44i55r10i 98T49i72c73h48y

9. 10. 2018 17:01

Muj omezeny pohled: pred mnoha lety, pri navsteve Frydlantu, byly v obchode jen nemecke jogurty, zadne vyborne ceske.

0 0
možnosti
Foto

No vy si ve své prostotě neuvědomujete jedno. Pokud zakážete dovoz, tak budete odkázán kupovat nekvalitní potraviny od Babiše, kde v salámu místo masa je kuřecí separát. Toman a Babiš jsou v našem státě dva agrobaroni a ty nezajímá zákazník, ale jejich kšefty. Ovládnout trh s potravinami a vytlačit kokurenci.

15 1
možnosti
Foto

Až si zdejší bloger Andrej Babíš přečte hodnocení o svých (oficiálně nulových) podnikatelských aktivitách s titulem "agrobaron", tak ze způsobu myšlení veřejnosti příliš velkou radost mít nebude. Až se ovšem podívá, kdo je autorem těchto výroků, možná bude mít radost přece jen o něco větší.

0 0
možnosti
Foto

Někteří Češi jdou po ceně a nezajímá je co potravina obsahuje. Když dáte na pult kvalitní, ale dražší potravinu a vedle levnější, ale méně kvalitní, tak šáhne po té levnější bez ohledu co obsahuje. Pokud je to levné v akci, tak toho nakoupí plný košík. Pracoval jsem v Jednotě a dnes by hygienik takovou prodejnu zavřel, jen by tam vstoupil .

6 1
možnosti
Foto

Kdo nečte složení a původ potravin, neumí sčítat, ani dělit a násobit, ani ho nezajímá ho zdravé složení toho, co jí, tomu je úplně jedno, jaký je rozdíl mezi Portugalskem a námi a ten se přes švechnu naši starostlivost nezmění.

4 0
možnosti
VV

Vazeny pane sindelari, ty ceske male obchody nezmicili zadni cizinci, ale domorodci, kteri byli ochotni jet desitky kilometru daleko aby koupili o korunu levnejsi maslo ci cukr.

A kdyz zu prirazujete ty retezce nekterym zemim, tak spravne prosim. Albert nebyl nikdy Nemecky, ale vzdy Hollandsky.

5 1
možnosti
Foto

Místo vašeho "hollandsky" by se pane Vokoune v případě Alberta aspoň slušelo napsat, že byl a nebo stále je - nizozemský.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS