Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Bláboly jak z Mein Kampfu.

0 0
možnosti
MS

Očividně se trefená husa ozvala. Chápu, že vám s nedokončeným vzděláním současný systém vyhovuje. To se ovšem nedá tvrdit o ostatních, který ten systém dotují ze svého.

1 0
možnosti
JR

J57a11n 76R96á45ž

23. 1. 2019 17:49

Znám hodně lidí, kteří za minulého režimu nedostali zpočátku, po ukončení základky šanci na vyšší vzdělání, jak výuční list v dělnické profesi. A přesto s postupným uvolňováním si vzdělání iniciativně doplňovali tak, že někteří, a není jich málo, získali i vysokoškolský diplom.

Nemám absolutně žádné pochopení pro občany,kteří za třicet let po "plyšáku" nemají vzdělání odpovídající jejich IQ a už vůbec nemám žádný soucit s těmi, kdo se nesnaží efektivně zapojit do celospolečenské dělby práce, flákají se doma a žijí programově na sociálních dávkách.

Sice to říkal Gottwald, že "kdo nepracuje ať nejí", ale neškodilo by ho dnes modifikovaně uvést do praxe. Kdo nepracuje, ač mu žádné objektivní důvody v tom nebrání, nesmí být litován a už vůbec ne dostávat od státu víc, než životní minimum.

PS. Že absolvent nějakého pseudovědeckého studijního oboru nemůže sehnat zaměstnání je hloupost. Jen to svědčí o zoufalé školské politice státu, že dovoluje universitám zřizovat a z veřejných zdrojů financovat takové studijní obory.. Ale konstatuji, že např. o umývače aut nebo pokladní v supermarketu je stále zájem, takže se sehnáním práce nemůže mít ani takový absolvent-nýmand problém..

0 0
možnosti
MS

Tak si pokládám otázku: Kdyby se uvedl do praxe Gottwaldův výrok, jestli by dostali najíst poslanci?

1 0
možnosti
PB

P51e64t97r 91B14u59r12i38a80n

23. 1. 2019 12:35

Karma. Ovšem regulovat výši socdávek dle dosaženého vzdělání je podle mého nesmysl. Znám hodně pracovitých nedoučených lidiček a znám několik lemplů, kteří vystudovali nějakou euro haha školu. Např obor volnočasových aktivit, nebo sociální komunikace. Výši socdávky bych řídil násobkem koeficientu zásluhovosti, který by se každému vypočítával separé podle peněz, které do sociálního systému dosud za celý život odvedl. Ti kdo nikdy nepracovali by ho měli nula, tedy socdávky v základní minimální výši.

Příspěvek na kojení mě pobavil. Fakt bomba. Nejsme daleko od příspěvku na kocovinu.

0 0
možnosti
Foto

Chtít pane Buriane po úřednicích ÚP za současného stavu /bez počítačových programů/ přepočítávat klientům "koeficient zásluhovosti" by bylo zbytečně složité a tak nějaký bonus k dávkám pouze na základě stupně dosaženého vzdělání, by byl mnohem jednodušší. Za karmu vám děkuji.;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 322
  • Celková karma 19,15
  • Průměrná čtenost 1155x
Moje články s často zcela nezbytnou dávkou ironie jsou o věcech a událostech ze života kolem nás a nejen z jižní Moravy.  V minulosti jsem profesně působil v oborech reklamní grafiky a vědecké ilustrace. Nejsem členem žádné politické strany a ani hnutí - a protože je pokládám za zbytečné, od roku 2016 nechodím k žádným volbám. Podle osobní zkušenosti se řídím heslem: "Všechno zlé je k něčemu dobré". Nyní jsem důchodce (ročník 1949, Blíženec).