Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Tohle mě rozesmálo: I když Babišova vláda kvůli koronaviru s největší pravděpodobností všechny programové úkoly (jako je třeba stavební zákon) nesplní,...

Covid byl pro Babiše dar z nebes. Protože nejpozději už na podzim tohoto roku by se ukázalo jeho katastrofální hospodaření, vybílení státní kasy až na dno a splněnost jeho slibů sotva ze 40% (stav z března 2020) a to ještě těch společných s ČSSD, která prosadila za nelibosti vlády sama ČSSD. Ale takhle se dá na všechno odpovědět koronavir. Je to jednoduché, všeúčelové a nemusí se u toho vůbec přemýšlet, takže opět 30% rozjásaných voličů.

P.S. může nám autor vysvětlit, jak koronavirus zabraňuje novelizaci stavebního zákona? To jako drží jeho tvůrcům ruce za zády a nechce je pustit?

2 1
možnosti
AN

A82l66e45š 52N53o98v89á94k

2. 7. 2020 18:52

Která vláda kdy splnila všechny své programové úkoly?

2 0
možnosti
PK

Jsem pro volby od PC, resp. od mobilu. Když lze tak platit jistě by šlo i volit. jediné co brání tomu aby se tak stalo je nejednotnost politiků, kteří zvažují pro a proti v případě jejich strany. No když to klaplo např. v Estonsku,proč né Čechy?

3 0
možnosti
ND

Jako velký technický problém to nevidím, už při sčítání lidí myslím bylo možno elektronicky komunikovat tak, aby nebylo možné zneužití, i když ano, všechno se dá zneužít.

Co brání možnost elektronicky volit já nevím, ale nějaký důvod to mít musí a nebudete to asi jen obava ze zneužití, nebo v náročnosti software...

3 0
možnosti
Foto

Řekla bych, že je to obava právě z nemožnosti zneužití.

Každý by měl mít tu možnost, přesvědčit se, zda jeho hlas byl správně zaregistrován. Když to jde u petic, mělo by to jít i u on-line hlasování. (Když nějakou petici omylem podepíši ještě jednou, ihned mne to upozorní, že už jsem jednou podepsala.)

1 0
možnosti
Foto

Proč by měl volit někdo, kdo není ochoten tomu věnovat ani pár desítek minut na cestu?

1 0
možnosti

...protože třeba nemůze chodit.

1 0
možnosti
AN

A80l22e13š 91N87o58v38á82k

2. 7. 2020 10:02

e-volby nejsou žádná výhoda, jen zvětšují prostor pro manipulaci s hlasy.

5 0
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 18,08
  • Průměrná čtenost 1159x
Moje články s často zcela nezbytnou dávkou ironie jsou o věcech a událostech ze života kolem nás a nejen z jižní Moravy.  V minulosti jsem profesně působil v oborech reklamní grafiky a vědecké ilustrace. Nejsem členem žádné politické strany a ani hnutí - a protože je pokládám za zbytečné, od roku 2016 nechodím k žádným volbám. Podle osobní zkušenosti se řídím heslem: "Všechno zlé je k něčemu dobré". Nyní jsem důchodce (ročník 1949, Blíženec).