Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

On se někdo dostává do finanční tísně chtěně?

0 0
možnosti
Foto

Co zde bylo v minulých dnech napsáno (hlavně "slovní exhibice" Dušana M.) vyžaduje podrobnější shrnutí. Jmenovaný především nerozlišuje, kdo je na iDnes redaktorem a kdo blogerem - obojí není totéž! Jako bloger musím uvádět zdroje, odkud jsem pro článek čerpal a s jejich obsahem se ztotožňovat vůbec nemusím. Na rozdíl od čtenářů musím dodržovat KB a na rozdíl od nich pro další nebezpečí udělení banu také držet zobák a chovat se slušně. Samozřejmě na rozdíl od D. Matouška. Můj článek ohodnotil jako hromadu blábolů, kydání hnoje, slinty, kecy a podobně. Je vidět, že D.M. má vybrané móresy, blížící se způsobům chování řeznického psa. Prý jsem líný si zvýšit zálohy. Ne, ne zálohy si automaticky zvyšují moji dodavatelé (E.on a Innogy). A když mám v celém bytě LED žárovky a úsporné spotřebiče, např. pračku s motorem bez uhlíků, máme spotřebu minimální. Když jsem zmínil slovo "plyn", D.M. chytil ŠPONU a prohlásil, "že jeho matka taktéž topí plynem". Jenže ani nepostřehl, že jsem psal, že bydlím v paneláku, kde nejsou komíny a tudíž se tam topit nedá - jenže D.M. si pořád mele svou!! Že si mám vzít svetr a podobně, a že on topit nepotřebuje, protože mu byt vyhřívají stupačky. V našem bytě žádné trubky topení na povrchu zdí nemáme. Navíc se nedá mluvit o pojmu ZDI, protože zděné z tvárnic jsou jen zdi obvodové a vnitřní jsou sádrokartonové (mezi byty dvojité šířky). Přípojka plynu je jen v kuchyni na sporák pro vaření a pečení. Mám-li nárok na příspěvek od státu, když náklady na bydlení překročí 30 procent příjmů (dvou starobních důchodů), musel bych být přece praštěný do hlavy, kdybych tohle nechtěl a stále dělal machra jako D.M., že "nemám natahovat ruku" a furt něco po státu chtít? Stát koupil z USA dražší břidlicový plyn. Ten koupily teplárny, aby mohly ohřívat vodu a horkou vodu posílat celoročně lidem do paneláků jako TUV (teplou užitkovou vodu) a v zimě do radiátorů topení. D.M. ale stále nerozumí?

0 0
možnosti

Když jsem zmínil slovo "plyn", D.M. chytil ŠPONU a prohlásil, "že jeho matka taktéž topí plynem"

Jste trapný až to bolí,topí plynerm z lokální plynové kotelny-bydlí v paneláku,tohle vytápění má dnes spousta paneových domů.

Stát koupil z USA dražší břidlicový plyn....

Koupil protože levný ruský je jen ve vaší zmatené mysli,v reálu žádný levný plyn na trhu není a ani kdyby čr olizovala Putinovi rektum by nebyl a já nehodlám přistupovat na vydírání ruský diktátorem,kdy gazprom neplnil smlouvy a za cenu tisícu mrtvých civilistů včetně žen a dětí bych já ušetřil pár set měsíčně.Případně kolaboroval co stát s fašistickým režimem v Rusku ,alá Orbán.

By mi hanba fackovala za zemi kde žiju.Co nějaká morálka člověče?

Já na rozdíl od vás vnímám i nějaké morální hledisko,ne jen optiku peněženky - což je zásadní rozdíl mezi námi.

A ne nemám miliony,žiji relativně skromně ,ale nestěžuji si a od státu nežádám ničeho.

A bydím v paneláku taktéž,minimálně místo kvíkotu by jste mohl zvážiot instalaci balkonove fotovoltaiky,snížit teplotu vytápění,lépoe větrat=intenzivně a krátce,šetřit teplou vodou - ono se stačí pomalounku aklimatizovat.Ale to vy ne budete lamentovat,topit jak dřív a pak předpokládám nadávat na Fialovou drahotu,ačkoliv tahle a vláda za ceny energií nemůže a totální závislot na Rusku-což ylo vždy špatně- u nás upekla ČSSD+ANO.Paráda...

1 2
možnosti

Ach bože,proč já to četl,zase lamento eroico a totální blábol.

Co takhle už lidé převzít konečně zodpovědnost za své životy a přestat pořád natahovat ruce k ostatním=státu?

0 2
možnosti
Foto

Pan Matoušek udělá nejlépe, když se příště zaměří na články o kytičkách, o starých hradech, o miminkách a zdravém stravování a nebo o našich zákonodárcích, co ručičky nenatahují, páč už je mají vytahané všemi směry až, až do alelujá, případně když si něco přečte o ezoterice a nebo o tom, jak místo policistů budou v severních Čechách kupovat tzv. "Pol Pointy". To jsou buňky, do kterých se lidi zamknou (napřed si ale někam zajdou pro klíče!!??) a odtamtud budou volat HELP. Zda jim to bude platné houby a nebo /ne/houby, se teprve ukáže časem. Zkrátka, pane Matoušku, příště nečtěte mě, když tomu o čem píšu, vůbec nerozumíte. Tak bacha, ať vás to nešvihne, je tady spousta čtení jiného.

0 0
možnosti

J69i71ř48í 53K21o58z69á32k

11. 9. 2023 17:07

Tak Fialova vláda se dostala k moci podvodem? A co sliby pana AB? Jen namátkou nám sliboval vyrovnaný rozpočet, důchodovou reformu a jiné utopie. A co z toho splnil????

1 2
možnosti

J86i79ř64í 47K62o68z12á60k

11. 9. 2023 18:04

A pane Šindelář, proč minus? Napsal jsem jen pravdu!!!!

1 1
možnosti

Je až s podivem, kolik procent obyvatel je 80 let po válce tak chudých, že musí žádat o dávky. Přitom ti, co na práci v životě nesáhli mají často podstatně lepší vyhlídky než ti, co pracují, někdy i na tři směny. Nemáme se těšit třeba na lístkový systém, pane premiére? Prosím o vyslání jasného signálu.

1 1
možnosti
Foto

Kdo může hodit do "kanálu" za bydlení nějakých 7 tisíc navíc a je vůbec nechce zpět, tak to je frajer. Ovšem dostat je zpátky, to již není tak jednoduché, jak se na občana ze všech stran sype, jak to "přece náramně jednoduché" prý je!! V naší rodině se to zatím nepodařilo. Ani elektronicky a ani osobně přes podatelnu, kde nám žádost odmítli přijmout, ačkoliv se to nesmí. Ale vyprávějte něco úřednicím...?!

0 0
možnosti
Foto

Pan nebloger Milan Šťastný je asi bohatý a o dávky nikdy nežádal a tím pádem celou problematiku s dávkami do detailů nezná a ani ji znát jednoduše nepotřebuje a proto také kritizuje "jednoduše". Ovšem pro čtenáře jiné, co se o tuto oblast života zajímají, je nutné téma článku trochu více do detailů rozepsat.

0 0
možnosti

Jinými slovy, všechno špatně,a ANO, bude líp! Nebo že by už bylo...?

2 3
možnosti
Foto

Dobře už bylo pane Lisovský a lépe nebude. Hlavně mi přitom "netlučte do hlavy" pitomosti, že jsem příznivec ANO a pláču po návratu starých dobrých časů pana velko-(uzenáře, pekaře apod.) Babiše. Ještě štěstí /a nechybělo mnoho/. že se nestal prezidentem republiky, to bysme byli nonstop ve válečném stavu s kdekým, kdyby s nimi komunikoval způsobem, jako nám všem nedávno předvedl ve Sněmovně s prodejkyní mobilů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 322
  • Celková karma 21,05
  • Průměrná čtenost 1155x
Moje články s často zcela nezbytnou dávkou ironie jsou o věcech a událostech ze života kolem nás a nejen z jižní Moravy.  V minulosti jsem profesně působil v oborech reklamní grafiky a vědecké ilustrace. Nejsem členem žádné politické strany a ani hnutí - a protože je pokládám za zbytečné, od roku 2016 nechodím k žádným volbám. Podle osobní zkušenosti se řídím heslem: "Všechno zlé je k něčemu dobré". Nyní jsem důchodce (ročník 1949, Blíženec).