Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ještě doplním jednu pasáž, které dokonale nerozuměli jednak někteří čtenáři a ani Rostislav Ježek (podle toho, co zde napsal). Čtenáři asi nikdy tuto situaci osobně nezažili a nebo ji ani od nějakého známého neslyšeli vyprávět. Takže, čistě pro pořádek - řízení pro přiznání průkazu ZTP trvá (jak uvádím v článku) nikoliv nadarmo 3 až 4 měsíce. K žadateli do bytu se v první fázi dostaví úřednice Úřadu práce (aby "povrchně" posoudily žadatelův zdravotní stav)!! V druhé fázi je pro vydání posudku zdravotního stavu žadatele o průkaz ZTP vyzván žadatelův praktický lékař a eventuálně i nemocnice, kde byl žadatel naposledy hospitalizován (a nebo, kde stále hospitalizován je)! A zkusit něco z takových posudků falšovat, je zhola nemožné!! Navíc Úřad práce vydává v průběhu řízení o průkaz ZTP zpravidla 3 písemná rozhodnutí, kterými žadatele obesílá doporučeně Českou poštou, kde mu dává možnost, aby se vyjádřil. Vyžadovat po občanovi po amputaci jeho nohy, aby se osobně dostavil na Úřad práce "podepsat příkaz na výrobu průkazu ZTP" je vizitka byrokracie našich nadlidí (poslanců Parlamentu ČR).

2 0
možnosti

To by bylo moc jednoduché a logické. A představte si , že bez důkladné kontroly by byly průkazy ZTP masově zneužívány při značných národohospodářských škodách. Ne ne, novelizoval bych tenhle zákon a přidal ještě tak dva, tři podpisy od lidí kteří můžou potvrdit žadatelovu identitu.

1 2
možnosti
Foto

Jenže zde v tomto bodě mi asi pane Rostislave špatně rozumíte!! Zde nejde o "potvrzení identity žadatele", ale pouze o příkaz k zahájení výroby průkazu. Protože žádost o průkaz ZTP podepisuje žadatel v první fázi stejně, jako když se třeba žádá o občanský průkaz (taky je nutné podepsat nějaký formulář). Představte si, že nemáte nohu a bydlíte v paneláku a po schodech s berlemi nesejdete. V domě ani není instalován schodolez. Jak se na ten Úřad práce k podpisu dostanete? Nepřijde vám ani nyní něco takového na hlavu padlé??

2 0
možnosti
  • Počet článků 322
  • Celková karma 21,05
  • Průměrná čtenost 1155x
Moje články s často zcela nezbytnou dávkou ironie jsou o věcech a událostech ze života kolem nás a nejen z jižní Moravy.  V minulosti jsem profesně působil v oborech reklamní grafiky a vědecké ilustrace. Nejsem členem žádné politické strany a ani hnutí - a protože je pokládám za zbytečné, od roku 2016 nechodím k žádným volbám. Podle osobní zkušenosti se řídím heslem: "Všechno zlé je k něčemu dobré". Nyní jsem důchodce (ročník 1949, Blíženec).