Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J84a75n 91S24v54a67t49e96k

14. 11. 2023 17:19

Pokud by dnes v Česku platil "zákon o všeobecném referendu", který voličům v případě vítězství ve volbách slibovala zavést ČSSD Bohuslava Sobotky, mnohá řešení dnes mohla vypadat jinak. Jenže Sobotkova vláda (2014-2017) překrásně lhala a slib nesplnila.

Zdroj: https://sindelarpetr.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=808908

Na to lze odpovědět jedním slovem - Naštěstí!!!

0 0
možnosti
Foto

Pan Svatek může mít jistě pravdu, ale pravděpodobně pouze tu svou. Kdyby zde ta možnost Referenda byla, tak Fialova vláda (na rozdíl od marných pokusů vyslovit kabinetu nedůvěru a přehlasovat 108 poslanců vládní koalice) - by již byla minulostí!

Já se však přikláním k možnosti, kterou zmiňuji již v nadpisu a perexu - "vyhnat" z vlády jednoho či dva ministry (ministryně). Způsob práce Fialovy vlády se přestává líbit dokonce i jejím někdejším příznivcům, protože jim přes všechny možné sliby začala provětrávat peněženky.

0 0
možnosti
MK

Pane autore, navzdory tomu že jsem dočetl článek až do konce, tak jsem nepochopil o co v něm vlastně jde. Marně se snažím najít nějakou jednotící linii pro šifrované telefony, nájezdy hladových Čechů, všeobecné referendum a oblibu datových schránek.

Prostě jste spatlal páté přes deváté při naprosté absenci jakékoliv myšlenky.

0 2
možnosti
Foto

Je to možná tím, že pan Kanda čte blogové články fofr-systémem "co 5 řádků"!! Protože tady zase ON splantal dohromady věci, co k sobě nepatří. Šifrované telefony jsou z kategorie nesplněných slibů vlády, nájezdy hladových Čechů do Polska jsou výsledkem předražených potravin na území ČR, všeobecné referendum je občanům vždy slibováno před volbami jako volební "špek" (aby měli voliči na co skočit), a faktem zůstává, že ačkoliv jsou Datové schránky /DS/ pro OSVČ povinné, měli by s DS problémy ti - co měli "co do činění" s policií a za minulého režimu s vyšetřovateli StB. Protože každý, kdo si DS pořídí, je prolustrován ministerstvem vnitra a to se mnohým nelíbí. Já mám pane Kando v článku jasno, pouze vy jste jej nepochopil. Proto vám mohu poradit dvě věci. Buďto mě příště čtěte pomaleji a nebo si vyberte jiného autora. Zdravím.

1 0
možnosti
Foto

Pokud zde nikdo nic nedodal, tak dodám já. V době konání voleb hodnotím jako "dokonale předpotopní" způsob, když členové volebních komisí chodí s přenosnou volební schránkou (urnou) po bytech občanů, co se nemohou dostavit do volebních místností a umožní jim takto volit. Domnívám se, že uvedenou pochůzkovou činnost by měli vykonávat výhradně jen poslanci a poslankyně Sněmovny, co tento nádherný způsob vymysleli. V době počítačů, internetového bankovnictví a chytrých mobilů už by naši nadlidé měli (i přes povolenou konzumaci alkoholu) vymyslet něco více dobového a přestat se ohlížet na svoje oponenty "staromilce", kteří se neustále bojí možného zneužití.

0 0
možnosti
JR

J59a82n 40R81á34ž

13. 11. 2023 12:53

Zavedení Obecnéhi referenda brání jen strach politiků zabydlených ve vládě i Parlamentu z projevené vůle občanů, že když neplní své předvolební sliby, musí odejít.

Viz Sobotka , který se nestyděl po volbách říci, že předvolební sliby ČSSD byl nerealistické a tak se nemusí plnit a o tom, že Fiala se při svých stále se opakujících lžích, ani nezačervená, nemá cenu ani zmiňovat.

4 1
možnosti
  • Počet článků 322
  • Celková karma 21,05
  • Průměrná čtenost 1155x
Moje články s často zcela nezbytnou dávkou ironie jsou o věcech a událostech ze života kolem nás a nejen z jižní Moravy.  V minulosti jsem profesně působil v oborech reklamní grafiky a vědecké ilustrace. Nejsem členem žádné politické strany a ani hnutí - a protože je pokládám za zbytečné, od roku 2016 nechodím k žádným volbám. Podle osobní zkušenosti se řídím heslem: "Všechno zlé je k něčemu dobré". Nyní jsem důchodce (ročník 1949, Blíženec).