Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

ODS ve vládách a ve volbách dokázala pouze permanentně rozvracet důchodový a daňový systém, a tím vždy spolehlivě dostat ekonomiku do kytek. Kéž by zůstalo alespoň u kapitána Vodičky. Vzpomeňte na Langera a ještě lidoveckého Kalouska na billboardech. Copak je to všechno zapomenuto?

Topolánek: Kdybychom lidem říkali pravdu, nikdy by nás nevolili. Copak to někomu nestačí?

Fiala = Kalouskův, Langerův a Topolánkův žák.

1 2
možnosti
PB

P36e26t34r 98B57u98r61i69a97n

12. 2. 2019 15:39

ODS naopak důchodový systém definovala a uzákonila. A v podobě II. pilíře položila i základy jeho ozdravění.

1 0
možnosti
Foto

I97v92a77n 51M23a14r98e94k

11. 2. 2019 14:09

Nyní, i se svými kumpány, je při jejich "plavbě v parlamentním podpalubí" hlavní náplní "vrtání děr" do lodního kýlu. Jinak se jejich počínání nedá vysvětlit. ;-(

3 2
možnosti
TB

jakých děr? Tu si dělají ČSSD sami!

2 0
možnosti
Foto

Fiala je 5 let ve funkci předsedy ODS a dle posledního průzkumu má jeho strana podporu 13,5% voličů. Z toho je patrné, že by straně nejvíce pomohl svou rezignací.

6 2
možnosti
Foto

Já volím ODS a její program a ne Fialu a moji přátelé stejně.

4 3
možnosti
PB

P87e66t64r 38B29u92r75i87a56n

11. 2. 2019 11:46

že český stát po roce 1989 již nedokáže podle vlastních technologií ve velkém vyrábět nejen žádné české televizory, počítače, mobily a digitální fotoaparáty atd., ale ani pračky, myčky, mikrovlnky apod.

Zdroj: https://sindelarpetr.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=700182

Tak nevím, ale podle vlastních technologií před r. 1989 jsme taky neuměli vyrobit žádné použitelné TV, PC, mobily ani dg fotoaparáty. A pračky, myčky apod. dnes vyrábíme. A je to rozhodně jiná liga, než ty koncepce ze 60. let, které nám komunisti cpali ještě před sametem. Zde:

https://www.romocr.cz/cz

0 2
možnosti
Foto

Pan Burian si před rokem 1989 /a nebo přesněji jeho rodiče?/ televizor v domnění, že ČSSR žádné nevyrábí, pokaždé asi koupili zahraniční, nejčastěji japonské výroby v Tuzexu. Romo Fulnek něco pravda dodnes vyrábí, ale stačí se podívat do prodejen elektro a tam zjistit, v jakém poměru jsou výrobky Romo k ostatním značkám (jako např. Gorenje, AEG, Whirlpool, Candy atd.) zastoupeny, protože někde Romo dokonce nemají vůbec. Předlistopadové Československo skutečně žádné mobily, PC ani digifotoaparáty a zboží podobné nevyrábělo, protože to neumělo. 8-o

3 0
možnosti
Foto

ODS dokázala českou politiku dokonale provázat s podsvětím a ČSSD ji přitom zdařile sekundovala. Z politiků se staly loutky "demokraticky" vykonávající se zákulisím předem dohodnuté postupy. Kdyby byli politici vlastenci spokojení s oficiální odměnou a neměli zájem na vedlejších příjmech, mohli jsme ušetřit více než bilion, na který se odhaduje majetek kamsi "odkloněný". Neodtékat z Česka přes Šumavu a Krušné hory každoročně sta miliardy dividend a zisků, mohlo být mezi TOP 10.

5 5
možnosti
Foto

Každé dividendy se daní 15 procenty. Vyplácení divident se společnosti nevyplácí, přečtěte si zákona a zjistíte proč, pro společnost je lepší peníze zaivestovat a tím i zvýšit hodnotu akcií. Stát z daní, které platí u nás firmy, společnosti získal 156 miliard korun a to nemluvím o tom, že zaměstnává naše lidi za které platí zdravotní a sociální, odvádí za ně daně. Městu odvádí daň z budov ve kterých sídlí.

2 1
možnosti
Foto

ODS je stranou, bez které by Česká republika nebyla zemí, jakou dnes je. Díky ODS jsme dokázali vcelku klidně transformovat českou ekonomiku a tak můžeme stát po boku západních zemí. Díky ODS jsme i svoji zahraničně-politickou orientaci začali směřovat zase na západ. ODS má tradici. Stydím se za některé bývalé členy ODS, ale nestydím se za ODS. Ano, zklamali mě někteří politici ODS, zklamaly mě některé ústupky (a podpisy), ale nezklamala mně pravice, nezklamal mě liberální konzervatismus. Neříkám: Nevolím celebrity na jedno použití, nevolím jednorázová hesla na billboardech, volím dlouhodobou vizi. Já ji mám stejnou, ODS ji nemění. Pramen : Mgr. Marcela Kropáčová

6 6
možnosti
DR

A kdo to je ta Kropáčová? Nějaká síla starající se o vnitrostranickou zábavu? To je fakt dobré. ;-D

1 3
možnosti
Foto

Česko bylo vždy závislé na dovozu a nebylo si soběstačné ani v potravinách.

1 5
možnosti
Foto

Česko vyváželo velký objem potravin do východního bloku, především do SSSR. Část zemědělské produkce, třeba Český mák i na Západ. Chodívaly mi ročenky z Hospodářské komory, kde byly specifikovány objemy jednotlivých vyvážených a dovážených sortimentů a byla to respekt budící čísla. Dováželi jsme z potravin ty, které tu nejdou vypěstovat, třeba rýži či čočku.

3 1
možnosti
DR

Moc díky za připomenutí. To slavné heslo "Dokázali jsme že to dokážeme" se zapomenout fakt nedá. ;-D

5 1
možnosti
  • Počet článků 321
  • Celková karma 18,08
  • Průměrná čtenost 1159x
Moje články s často zcela nezbytnou dávkou ironie jsou o věcech a událostech ze života kolem nás a nejen z jižní Moravy.  V minulosti jsem profesně působil v oborech reklamní grafiky a vědecké ilustrace. Nejsem členem žádné politické strany a ani hnutí - a protože je pokládám za zbytečné, od roku 2016 nechodím k žádným volbám. Podle osobní zkušenosti se řídím heslem: "Všechno zlé je k něčemu dobré". Nyní jsem důchodce (ročník 1949, Blíženec).