Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Které zboží, ohrožující zdraví občanů se k nám bez zásahu státních orgánů dováží? Moc by mně to zajímalo. (Prosím seznam uveďte i s údaji o ohrožujícím obsahu.)

Který krok byl v případě polského masa proveden pozdě či neproveden vůbec? Jak jinak (a dokonce rychleji) by se podle Vás měla kauza řešit?

Ano - maso se spotřebovává rychle. Takže každý hlupák pochopí, že zjistí-li se salmonea v jednom skladu či prodejně (laboratorně, tedy nikoliv za pár minut), je již maso expedováno, prodáno, zpracováno. Jak tomuto faktu chcete zabránit?

4 0
možnosti
Foto

Pan V. Hrubý asi nečetl můj článek pořádně a neotevřel si odkazy na články, konkrétně v předposledním odstavci. Tam se píše, že kolem 22. února se podařilo již všechno maso dohledat a je zajištěno - ovšem o 3 dny později to nebyla pravda, protože se záhadně objevilo závadné maso další...! Stát evidentně nemá věci pod kontrolou - a je pouze otázkou, jak by tohle fungovalo, kdyby potraviny kontrolovala soukromá firma? Mimochodem, když tak horujete pro soukromníky na každém kroku - dovedete si představit sokromé (nyní České) dráhy? A nebo soukromou armádu??;-)

0 0
možnosti
LB

Státní síť obchodů s potravinami zřizuje každý stát, který se stará o potravinovou bezpečnost a o to, aby jeho občané měli možnost nakoupit kvalitativně i cenově standardní potraviny.

Všechny vlády bez výjimky od roku 1990 na jeden z nejzákladnějších pilířů státu, tedy potravinovou bezpečnost, naprosto kašlou. A to v celém řetězci: Od produkce až po distribuci.

Japonci dodnes pěstují ve velkém rýži. Přijde to třikrát tak draho než z dovozu, ale oni ji pěstují. Na dotaz "Proč?" odpovídají, že jejich země v minulosti zažila několikrát hladomor a oni prostě do své potravinové bezpečnosti jsou ochotni něco investovat.

0 4
možnosti
VH

Prosím, můžete nás seznámit se státními obchody v sousedních zemích? Děkuji.

6 0
možnosti

A jakpak byste zajistil, aby vám do takových obchodů chodili zákazníci?

Zákazníci totiž ve velké většině chtějí levné zboží, na kvalitu kašlou.

3 0
možnosti
VV

Zapomel jste napsat ze cesti zakaznici. Zajedte se nekdy podivat do Mnichova, jak prosperuje treba Dallmayr nebo Käfer.

0 0
možnosti
Foto

A proč COOP neprosperuje? Soused měl na vesnici asi 20 let prodejnu potravin. Před asi 5 lety to zabalil, protože lidi radši nakupovali v supermarketu a ne u něj. Tomuhle se říká hlasování nohama. A lidi hlasují pro ty velké supermarkety protože CENA, CENA, CENA. To není o tom, že nám nějací zlí křižáci něco vnucují. Můžete nakupovat jinak a jinde. Svobodná volba.

10 0
možnosti
LB

No já nevím, v našem 35tisícovém městě má COOP pět obchodů a zdá se, že všechny prosperují. Jeden je velikosti supermarketu, tři jsou menší a pak má COOP lahůdky na hlavní třídě.

Prosperují i proto, že jejich nabídka je jiná, než v řetězcích. Supermarket COOP je v těsném sousedství Lidlu a Billy a my chodíme nakupovat do všech, protože všude máme nějaké oblíbené potraviny.

1 0
možnosti
MS

A proč znovu nezavést Státní plánovací komisi? A pětiletky... :-P

8 0
možnosti
Foto

Já se domnívám, že dost se likvidujeme my ... tím, že to kupujeme.Houfně... Dokud nebude tlak na kvalitu a její poptávka, nezlepší se to. Nikdo nás nenutí jíst párky bez masa s pistolí u hlavy. Fakt je, že pokud nestíháme nakoupit v Německu, je rozdíl cítit ve všem.

6 0
možnosti
Foto

Není ovšem pane Vracovský žádnou výjimkou, že třeba (i naše české) KUŘECÍ PÁRKY obsahují vepřové sádlo, maso a vepřové kůže a k tomu všemu různá zahušťovadla, konzervanty, barviva atd. Jak si tedy a z čeho má běžný zákazník vybírat, když nic jiného není a ne každý má v blízkosti max. 500 metrů soukromého řezníka a uzenáře. ;-(!!

0 0
možnosti
Foto

R^bohužel máte naprostou pravdu-hlavně že nás politici ochraňují před stále se nekonající invazí imigrantů ale před touhle invazí nás ochránit nedokázali za třicet let od Sametovky rozprodali vytunelovali nebo za nevýhodných podmínek pronajali cizím a nadnárodním firmám a malé české podnikatele postupně likvidují

1 0
možnosti
Foto

Je to paní Palková asi 10 let, co Tesco vedle barnumských hypermarketů, začalo v některých městech na periferiích pokusně stavět malé samoobslužné prodejny velkosti předlistopadových "sámošek". ;-O

0 0
možnosti
  • Počet článků 322
  • Celková karma 21,05
  • Průměrná čtenost 1155x
Moje články s často zcela nezbytnou dávkou ironie jsou o věcech a událostech ze života kolem nás a nejen z jižní Moravy.  V minulosti jsem profesně působil v oborech reklamní grafiky a vědecké ilustrace. Nejsem členem žádné politické strany a ani hnutí - a protože je pokládám za zbytečné, od roku 2016 nechodím k žádným volbám. Podle osobní zkušenosti se řídím heslem: "Všechno zlé je k něčemu dobré". Nyní jsem důchodce (ročník 1949, Blíženec).