Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To je zase literatura ...

Lidl má ze všech obchodních řetězců nejrychlejší obrátku zboží - 7 dní.

Záležitost kolem šunky lze na druhou stranu interpretovat i tak, že zabalená v ochranné atmosféře nebo vakuovaná vydrží mnohem déle (a tedy je nezávadná) oproti krájené, která je sice taky krájená, ale navzduchu.

Pokud někdo opravdu jí pouze čerstvé a zdravotně nezávadné potraviny, tak je pravděpodobně mrtvý, protože umřel hlady. Takové potraviny ve skutečnosti neexistují - nejsou v žádném obchodním řetězci, nejsou ani na farmářských trzích a nevěřím, že takové jsou B|O potraviny. Mohou být pouze na vlastní, nehnojené a nestříkané zahrádce zalévané nezávadnou, tedy nechlorovanou vodou.

Podobně hloupé slogany má každý řetězec, téměř každá firma, politické strany, prostě kde kdo. Pokud je někdo bere vážně...

1 0
možnosti
Foto

A nejen hloupé slogany. Ony existují i hloupé TV reklamy a nechává si je natáčet asi přímo Lidl (protože, kdo jiný by tohle jménem "českých farmářů" měl zapotřebí?). V reklamě vystupuje několik nadupaných borců s atletickými postavami kulturistů, jak s bedničkami zeleniny na ramenou jdou pěšky s úsměvem na rtech z pole (asi klidně 50 nebo 100 kilometrů?!) přímo do nejbližší prodejny Lidl. Jestli právě tohle máme od německých obchodníků zapotřebí?? 8-o;-);-(

0 0
možnosti

Pane Šindeláři,

když vám ten Lidl tak leží v žaludku tak tam nechoďte, Alternativních možností máte dost. Jen se obávám, že to o čem píšete se vyskytuje i jinde a mnohdy i ve větší míře.

Takže spíše pár kladných poznámek, abych tu vaši záplavu negativismu poněkud vykompenzoval:

1) ze své zkušenosti mohu konstatovat, že Lidl většinou nabízí solidní zboží za slušnou cenu a nenabízí vyslovené šunty. To platí o potravinách a i ostatním sortimentu. Zejména si radši koupím nářadí v nějaké akci a dostanu za stejnou cenu kvalitnější než v různých hobby marketech.

2) zeleninu do slevy už několik let nedávají

3) základní sortiment je sice limitován, ale je to pněkud kompenzováno pravidelnými tematicky zaměřenými akčními nabídkami

0 0
možnosti
Foto

Kdyby byli všichni takoví se vším spokojení optimisté jako je pan Bohumil Vaněk (52526) neměli by blogeři (a blogerky) na serveru iDnes o čem psát a jeho čtenáři co číst a o čem diskutovat. Lidl mi v žaludku rozhodně neleží, pouze jsem poukázal, na čem i přes svoje vzletné heslo "Jednička v čerstvosti" (i když sám žádné potraviny nevyrábí) založil na území Čech, Moravy a Slezska svou nevšední činnost obchodníka.

0 0
možnosti

J71o79s40e73f 14N91o80v66á31k

15. 8. 2019 20:02

Cerstve Hamburgery v Lidlu jsou (chlazene) - staci je jen ohrat v mikrovlnce .... jsou mimochodem vyborne, mnohem lepsi, nez treba McDonalds.

Uzeniny dulano jsou paradni, chutove, ale pravda s konjzervanty (zda vydrzi 6 mesicu jsem nezkoumal).

Maji take celkem nove nekolik druhu uzenin bez konzervantu a bez barviv, takze kdo chce.

A mimochodem, neexisuje a nikdy v historii lidstva neexistovala potravina, ktera by neobsahovala aspon dve Ecka.

0 0
možnosti

J83o80s82e82f 90N57o76v15á61k

15. 8. 2019 20:04

P.S> Ty hanburgery jsou dvoji - jedny takove mensi levne, zabelene v papriur - ty jsou nic moc.

A druhe drazsi, v takove vetsi papirove krabiccke (vyroba v Nemecku). Ty jsou velke a dobre.

0 0
možnosti

Jak Soukupa nemusím, tak předevčírem v tom jeho večerním pořadu, na který jsem při přepínání narazil, mě fakt dostal.

Etiketa jednoho známého Penny řetězce s velkým názvem "Od českých farmářů" s poddodatkem níže cituji "Produkce Holandsko" fakt stála za to. ;-D

0 0
možnosti

No, s tím prodejem předkrájených uzenin (česká rarita) máme zkušenost takovou, že musíte umět rychle běhat. Je to v obchodě nasvícené, a doma po rozbalení, sice ne vždy, ale našedlé. A je nutno to velmi rychle spotřebovat. Naproti tomu zrovna u Lidla mají značku D....o, která má dobrou kvalitu balených výrobků.

A mám ráda jejich národní dny. Alpské, italské, francouzské. Vždy je tam něco dobrého k ochutnání.

Třeba italská rýže je skvělá.

1 0
možnosti

Já jsem s Lidlem spokojená, balené výrobky kupuji protože vím že je do týdne podle potřeby spotřebujeme . Naopak už několikrát se mě stalo že jsem si koupila v pátek na víkend u pultu čerstvou krájenou šunku nebo salám a v neděli se musela vyhodit...

3 0
možnosti

G52e67o88r42g29e 88H30o87l92y

15. 8. 2019 13:28

V Kanade to 'fresh from the farm' neni o moc lepsi:

https://www.youtube.com/watch?v=YYwB63YslbA

0 0
možnosti

Nevím, proč se obouváte zrovna do Lidlu. Vždyť ten sortiment balených uzenin a sušenek je všude stejný. Řekl bych, že Lidl je na tom dokonce o něco lépe. Svědčí o tom i vysoká umístění jejich potravin v různých testech (např. masné výrobky Pikok).

2 0
možnosti

Lídl mě nikdy v posledních letech nezklamal svou nabídkou a její pestrostí, nevím sice jak v Praze ale v Berouně a v Hořovicích super, včetně obsluhy...

2 0
možnosti

P88e87t89r 86B86u68r47i34a53n

15. 8. 2019 11:07

Myslím si, že nafukujete a zveličujete komára do velblouda. Např. to video o výrobě masa na hamburgry z Polska je naopak naprosto v pořádku, než aby mělo někoho odradit. Nevím, jak byste průmyslově vyráběl potraviny vy ale vězte, že strašák éček je asi takový bulvární hoax, jako lichváři, obchodníci s chudobou nebo sociální vyloučení.

Tak třeba pečivo se rozpékalo vždycky už za našich babiček a to ne zmrazené, ale naprosto staré gumové. Také konzervanty se hojně používaly. Pokud vaše babička zavařovala, či dělala domácí kompoty, marmelády apod. rvala tam přehršel konzervantů, tedy éček taky. Jenže dnes už všechny tyto přídavné složky dostaly svá odborná označení začínající písmenem E a číslo.

Prakticky i každá kuchařka by mohla být napsána ve formě: rodrtíme Exx, pokapeme Exx a smícháme s moukou. Přidáme trochu Exx a Exx kvůli barvě.

8 1
možnosti
Foto

Svým článkem jsem neměl v úmyslu (pane Buriane) nikoho odrazovat a ani námět zveličovat, pouze upozornit, že Lidl jako velmistr po stránce manipulace, který prodává "mimořádně konzervanty ošetřené potraviny" se nestydí používat klamné heslo "Jednička v čerstvosti" - přestože by muselo více, co do čerstvosti potravin slušet například Globusu (a přesto Globus, i když má opravdovou vlastní výrobu uzenin, pekařských a cukrářských výrobků - takové heslo nepoužívá). ;-(

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS