Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OP

Podstatné je, že práce ubývá, prostě není, ruce a časem i mozky nahrazují stroje a elektronika. Zatím se o tom mlčí, protože politici neví, jak to lidem sdělit a samozřejmě neví, co s tím. Na úřadech práce jsou odměňováni řadoví úředníci platem kolem 14 000 Kč, takže od nich nemůžete čekat žádné mentální výkony. Rekvalifikace těm, kteří jsou zavile rozhodnuti práci najít, určitě pomáhá, i když se jiní jen vezou

0 0
možnosti
MP

To se romove tak rychle mnozi? Pri poslednim scitani lidu jich tu bylo celkem 12 tisic a najednou jich tu mame 180 tisic nezamestnanych :-)

0 0
možnosti
Foto

Karma a palec nahoru. R^ Byl jsem bez práce skoro dva roky, přesně ve věku 50+. Teda zcela přesně mi bylo 55. Na ÚP se mnou sice zacházeli slušně, ale práci mi stejně nenašli. Ani jsem to nečekal. Každý měsíc jsem přinášel několik stránek A4 s kontakty firem, kde jsem se o práci hlásil. (USO, celý život jsem pracoval, celoživotně jsem se vzdělával atd, atd, atd.). Když jsem chtěl zkusit rekvalifikaci na elektrikáře (něco málo o tom oboru vím z praxe), tak mi řekli, že ano, ale napřed musím přinést smlouvu o uzavření pracovního poměru od potenciálního zaměstnavatele. No bomba. Nakonec jsem práci sehnal sám a dokonce i ve svém oboru, ale za mizernej plat. Ale zaplať Bůh, že na ÚP už nejsem. UFF, ještě 1705 dní a zdrhnu do důchodu. :-P

0 0
možnosti
Foto

Ad pan Polický. Počkejte si na další (2. díl) stejnojmenného článku, který vyjde tento pátek.

0 0
možnosti
Foto

Co to změní na faktu, že navrhujete věci, které se dějí?

Co to změní na faktu, že stát ty miliardy nemá?

Co to změní na faktu, že máme jednu z nejnižších nezaměstnaností?

0 0
možnosti
Foto

kdyby šlo jen o 300 000 nezaměstnaných po 10 000Kč/měsíc je to 3 mld měsíčně-na to prostě stát nemá (je to 36mld ročně, záměrně nepočítám odvody, které by stát odvedl fakticky sám sobě)

Rekvalifikace spolknou jen zlomek těchto peněz a mohou pomoci lidem získat práci ( i když je pravda, že ne všechny jsou smysluplné)

lidi na zametání ulic už platí úřad práce dnes-minimálně v regionech kde nezaměstnanost je vysoká

Zkuste si o tématu něco zjistit než o něm začnete psát.

A mimochodem veřejně prospěšné práce ( co byly zdarma) zatrhl ústavní soud-bohužel:-/

0 0
možnosti
LR

Tuším, že jde o 100 tis. nad 50 a min. mzda je tuším někde kolem 8 tis.

0 0
možnosti
Foto

Pracáky jsou pouze a jen byrokratickým, evidenčním místem, které nemá s prací a jejím hledáním společného vůbec nic. A M. Marksová? To je přesně prototyp socialistické úřednice, která si myslí, že zákon a předpis vyřeší vše. ;-D

5 0
možnosti
MS

Váš návrh je velmi jednoduchý, nikdo se na něm nemůže napakovat nebo přihrát nějaké peníze spřáteleným vzdělávacím agenturám a proto je absolutně neprůchodný!!

0 0
možnosti
Foto

je neufinancovatelný

0 0
možnosti
JH

Opravdu hodně dobrý článek. K tomu nemůže nikdo říci ani chlup. Pro Vás karma.

1 1
možnosti
  • Počet článků 322
  • Celková karma 21,05
  • Průměrná čtenost 1155x
Moje články s často zcela nezbytnou dávkou ironie jsou o věcech a událostech ze života kolem nás a nejen z jižní Moravy.  V minulosti jsem profesně působil v oborech reklamní grafiky a vědecké ilustrace. Nejsem členem žádné politické strany a ani hnutí - a protože je pokládám za zbytečné, od roku 2016 nechodím k žádným volbám. Podle osobní zkušenosti se řídím heslem: "Všechno zlé je k něčemu dobré". Nyní jsem důchodce (ročník 1949, Blíženec).