Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"... 652 tisíc neobydlených bytů. Většina čtenářů a čtenářek musí dospět k logické úvaze, že se ani tak nejedná o volné byty obecní a ani družstevní, ale o byty soukromých vlastníků v novostavbách."

  To by ovšem většina čtenářů dospěla ke zcela blbému závěru.  V letech 1989 (včetně) až 2011 byly v ČR postaveny celkem 426 102 byty. V domech družstevních, soukromých a (téměř polovina) v rodinných domech. Takže netuším, kde se vzaly ty neobsazené byty soukromých vlastníků v novostavbách.

    On byl zveřejněn i rozbor počtu neobsazených bytů. Bohužel se mně ho nepodařilo po letech dohledat. Co si pamatuji: někde kolem poloviny tvoří nerekolaudované byty v nyní rekreačních chalupách.

   To se to kecá, když nejsou známa fakta, že?

Pozn.:  Do konce minulého roku bylo celkem postaveno v ČR 473 005 bytů.

0 0
možnosti
Foto

Pane Hrubý, vycházel jsem pouze z oficiálních údajů uvedených v článku v "Mladé frontě Dnes". Kde tyto údaje vzal Statistický úřad, jsem dále nepátral, bylo by to zbytečné. Kdyby těch volných bytů bylo od roku 2011 již jen 500 tisíc, je to dostatečné množství k tomu, aby je stát mohl pro účely Sociálního bydlení znárodnit. Tečka.

0 0
možnosti

P67a51v36e43l 13K18i16l31i92k

30. 9. 2015 11:15

Dobře že jste připoměl zákon o sociálním bydlení. V toku posledních událostí skoro zapadl a přitom je to velice důležitý zákon, kterým se dozajisté dají napáchat obrovské škody, které si zatím ani nedovedeme představit. Vyloučené lokality zřejmě našim sociálním inženýrům nestačí. Teď bude třeba obohatit celou společnost. Co může být pro obyčejného člověka, který vstává ráno v půl páté do práce, přínosnější než to, že mu před okny vyřvávají do třech do rána sousedé, kteří v životě nebyli v práci na sociálních dávkách dostanou od státu trojnásobek toho, než si vydělá ten magor, co chodí do práce každý den.

A k těm ubytovnám o kterých píšete v samotném závěru. Ty jsou jsou před příchodem migrantů čisté a velice pěkně vybavené. Špinavé, zapáchající a zdevastované jsou až několik dní po příchodu prvních migrantů.

7 0
možnosti

Vy napovídáte;-). Doufám, že to sociální inženýři nečtou.

4 0
možnosti
  • Počet článků 322
  • Celková karma 21,05
  • Průměrná čtenost 1155x
Moje články s často zcela nezbytnou dávkou ironie jsou o věcech a událostech ze života kolem nás a nejen z jižní Moravy.  V minulosti jsem profesně působil v oborech reklamní grafiky a vědecké ilustrace. Nejsem členem žádné politické strany a ani hnutí - a protože je pokládám za zbytečné, od roku 2016 nechodím k žádným volbám. Podle osobní zkušenosti se řídím heslem: "Všechno zlé je k něčemu dobré". Nyní jsem důchodce (ročník 1949, Blíženec).