Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A to si představte, že už nejsme soběstační ani ve výrobě televizorů a mobilních telefonů...

3 0
možnosti
VV

Dokonce ani pocitacu nebo kosil a ponozek.

1 0
možnosti
PB

P88e73t91r 53B49u98r53i23a53n

2. 10. 2017 13:26

To, že v uzeninách není skoro žádné maso je hoax. Ale Češi milují papouškování nesmyslů pořád dokola. Prakticky není stránka blogů, kde by se nějaký nevyskytoval.

3 3
možnosti
Foto

Hoax? Vy asi uzeniny nejíte a nesledujete prováděné testy, že?

2 1
možnosti
Foto

Kdo že to je u nás carem potravinářské výroby? Kdo tedy má svůj podíl na stavu potravinářské výroby?

1 0
možnosti
Foto

Kdo je to "MY" . Já si nic zlikvidovat nenechal.

2 0
možnosti
Foto

Mně je úplně jedno, kdo potraviny vyrábí, ale většina potravin hypermarktech pochází z Agrofertu. Ten ovládá přes 40 procent našeho trhu. Agrofert vyrábí přesně to, co chce a preferuje český zákazník a to cenu bez ohledu na kvalitu. Aby se dosáhlo nizké ceny tak se do uzenin dávají barviva, aby měla hezkou barvu separát, což jsou rozemleté kuřecí skelty,rozemletá kůže. Není to nic proti ničemu. EU tohle povoluje. Když před zákazníka položíte kvalitní, ale dražší věc a druhou méně kvalitní, ale levnou šáhne po levné. Takže německé obchodní domy jsou v tom nevině, plní jenom přání zákazníků. Pokud český výrobce není schopen dotat zboží levnější, než je na západě, tak obchodní dům to doveze ze západu. Protože to dražší, ale české by neprodal. Ty co chtějí kvalitu bez ohledu na cenu jezdí za hranice. RvRvRv

5 0
možnosti
PB

P16e97t17r 30B79u84r76i92a94n

2. 10. 2017 13:38

S tím barvením uzenin je to trochu jinak. Je to spíše taková bubu fáma. Na jatkách se ze zabitých zvířat odebírá krev kvůli tomu, že krev je ta složka, která se nejvíc kazí a množí se v ní rozkladné bakterie. To se dělá u domácí zabíjačky taky. Krev je potom odstředěná a krevní plazma samostatně chlazená a přiváděná do výrobny zvlášť. Tam se potom koncentrovaná přimíchává do hotového prátu, tedy se vrací tam, kam patří. Pokud se prát dále dobarvuje, tak z drtivé většiny přírodními a přirozenými barvivy, jako je např. Paprex, což není nic jiného, než papriková směs. Koneckonců při vaření guláše děláte naprosto to stejné.

0 1
možnosti
VH

Sdělte, jaké jsou ty kvóty na potraviny. Jistě je znáte.

3 0
možnosti
Foto

Jaké konkrétní "kvóty na potraviny" má pan Hrubý na mysli, nevím, o žádných v tomto článku nepíšu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 322
  • Celková karma 21,05
  • Průměrná čtenost 1155x
Moje články s často zcela nezbytnou dávkou ironie jsou o věcech a událostech ze života kolem nás a nejen z jižní Moravy.  V minulosti jsem profesně působil v oborech reklamní grafiky a vědecké ilustrace. Nejsem členem žádné politické strany a ani hnutí - a protože je pokládám za zbytečné, od roku 2016 nechodím k žádným volbám. Podle osobní zkušenosti se řídím heslem: "Všechno zlé je k něčemu dobré". Nyní jsem důchodce (ročník 1949, Blíženec).